Spetterende feesten dankzij een vlotte voorbereiding

De eindejaarsperiode. Je gasten doen genieten met heerlijke gerechten. En tegelijk alles vlot laten verlopen achter de schermen. Solucious ondersteunt je hierbij. Ontdek het hier!

De juiste producten voor elk moment

Aperitiefhapjes

In porties of grootverpakking, kant-en-klaar of halfafgewerkt, met vis, vlees of veggie.

Inspiratie nodig? Bekijk onze snelle aperitiefhapjes.

Producten ophalen...

Alcoholvrije aperitiefdranken

Alcoholvrije mocktails serveren? Check ons aanbod!

Producten ophalen...

Vis en schaaldieren

Van topkwaliteit, vers of diepgevroren. Dankzij de handige producten win je tijd in je keuken:
voorgesneden viscarpaccio, voorbereide kreeft, kant-en-klare tongrolletjes, ...

Tip: maak deze ingrediënten de ster van je gerecht en werk eenvoudig af.

Check onze gerecht-inspiratie bovenaan deze pagina.

Producten ophalen...

Vlees

Bespaar tijd in je keuken dankzij onze (half-)afgewerkte vleesproducten
Zoals gevulde kip, uitgebeende kalkoen, carpaccio en meer.

Producten ophalen...

Aardappelen, pasta, groenten en fruit

Ons assortiment bied je producten die de mise-en-place vereenvoudigen

Van kant-en-klare appeltjes met veenbes of peren in rode wijn, over aardappel of groentengratin, tot voorgegaard witloof en ontpitte appelbollen.

Producten ophalen...

Afwerking: toppings en sauzen

Kant-en-klare producten maken je werk in de keuken wat eenvoudiger. Of het nu een crunchy topping is of een smeuïge saus. De final touch van je gerecht kan niet ontbreken.

Producten ophalen...

Dessert

Win tijd met ons assortiment desserts: klaar voor gebruik of zelf eenvoudig af te werken.
Van exclusieve creaties tot klassieke (ijs)desserts.

Inspiratie nodig? Bekijk onze recepten voor een zoete afsluiter.

Producten ophalen...

Ontdek onze eindejaarsrecepten

6 feestelijke thema's met tips en inspiratie

 Meer dan 25 recepten in 6 food-thema's     Extra aandacht voor je foodcost en voorbereiding

1. Aperitief: een feestelijke start

Minder personeel tijdens de feestdagen? Deze heerlijke hapjes zijn echte timesavers. Zowel voor je voorbereiding als tijdens de service.

Kant-en-klaar

Enkel opwarmen en serveren? Kies uit reeds bereide hapjes om de werkdruk te verlichten. Denk aan gevulde visschelpen en artisanale wildkroketten.

Snel samengesteld

Mag het wat meer voorbereiding zijn? Deze hapjes bereid je makkelijk voor. Assembleer eenvoudig à la minute. 

Ga je voor een aardappelhapje met escargots, parmezaankrokant met kaascrème of een soesje van fazantenpaté?

Ontdek alles voor aperitief

2. Belgische trots Belgisch merk

Topproducten en -gerechten uit eigen land, dat zetten we ook voor eindejaar graag in de kijker.

Bekijk zeker onze Belgische klassieker op 2 manieren.
  Ga je voor eenvoudige kalkoen of verfijnde parelhoen?
  Weinig of iets meer mise-en-place?
  Standaard gepresenteerd of extra creatief afgewerkt?

Eenvoudige klassieker

Belgisch gerecht & merkenBelgisch merk

Gevulde kalkoen met spruitjes, veenbessen en appel.

Weinig tijd? Met onze half-afgewerkte producten is je mise-en-place op 1-2-3 klaar!



Ontdek

Verfijnde klassieker

Belgisch gerecht & merkenBelgisch merk

Parelhoen, gebakken spruitjes, veenbessen en crème van appel.

Mag het wat meer zijn? Met deze klassieke ingrediënten creëerden we een origineel gerecht.



Ontdek

Half-afgewerkte en smaakvolle side dishes

Belgische merkenBelgisch merk

Bespaar heel wat tijd met deze reeds bereide producten. Vol smaak, dus gaan we voor een simpele en lekkere afwerking.



Ontdek

Taartje van peer, sjalotten en Antwerps Pikantje

Belgische kaasBelgisch merk

Lekker op een kaasplank en heerlijk in een gerecht. Zoals dit voorgerecht met Antwerps Pikantje.



Ontdek

3. Uit de zee

Heerlijke producten die er feestelijk uitzien. Groot of klein budget, hier vind je ongetwijfeld inspiratie voor jouw keuken.

Van schaal- en schelpdieren. Tot vis en zeegroenten.

Kreeftenstaart en -schaar met mango en ananas

Onze klant testte uit

Vincent, chef-kok bij ‘Hotel Les 3 Clés' gebruikte de diepvrieskreeft UHP voor dit mooie eindejaarsgerecht. 



Ontdek

Coquille Saint-Jacques, 3 keer anders

3 x inspiratie

Sint-Jakobsnoten, een echt topproduct voor verschillende bereidingen. Vers of diepvries. Heel, in schijfjes of als carpaccio.



Ontdek

Vispannetje met scampi, tongrolletjes en mosselen

Vers bereid of kant-en-klaar?

Vispannetje, dat is altijd een succes. Ontdek alle ingrediënten: veel of weinig tijd, groot of klein budget.



Ontdek

  

Meer rendement, minder werk met UHP-kreeft

Ken je de rauwe diepvrieskreeft van Pittman? Een handig product voor lagere foodcost, snellere mise-en-place, meer gebruiksgemak, minder waste, betere bewaring, ...  

Vincent Rodriguez, chef-kok van het hotel ‘Les 3 Clés’ testte de UHP-kreeft van Pittman

“Ik had de UHP-kreeft al veel eerder willen kennen. Zo makkelijk in gebruik! Zowel voor een professionele chef-kok als een beginnend hulpchef. En vol smaak, of het nu gegrild of gebakken is."

Vincent Rodriguez, chef-kok bij het hotel ‘Les 3 Clés’ 

4. Touch of the world

Geef een extra wereldse toets aan je feestgerechten. Ga je voor Aziatische keuken of Mediterraanse smaken?

Videe met rode curry en paddenstoelen

Aziatisch

Vegetarisch hoofdgerecht Vegetarich



Ontdek

5. Zoete afsluiter

Pure ingrediënten, half-afgewerkt of kant-en-klaar? 

Met ons aanbod desserts houd je foodcost en je voorbereiding onder controle.
Dat smaakt zoet: voor jouw gasten én je budget!

Kerstbal van framboos

Origineel dessert als afsluiter van je kerstmenu. Gemaakt van pure ingrediënten en volledig plantaardig.



Ontdek

Mascarponebalk met fruit

Eenvoudige mise-en-place dankzij een verfijnde dessertbasis: marscarponebalk van Debic Shapes. Het oogt én smaakt top. 



Ontdek

Meringue met passie

Kant-en-klaar dessert van Mekabe. Werk zelf creatief af, bv. met passievruchtsorbet en citroencrèmeux. 



Ontdek

Bespaar tijd en geld met La Pâtisserie Du Chef

Javanais café met chocoladequenelle

Makkelijk en snel te bereiden. Assembleer, serveer en win tijd!



Ontdek

Mignardises bij de koffie

Kies de smaak, vorm en grootte en versnij zelf patisserie voor bij de koffie. Lage foodcost, hoge kwaliteit. 



Ontdek


Ontdek de diverse smaken en formaten en kies je favoriet. Serveer de desserten kant-en-klaar of voeg een eigen signatuur toe. 

“De kant-en-klare diepvriesdesserts zijn slimme patisserie-oplossingen voor jouw uitdagingen van vandaag. Én artisanaal bereid in België.”

6. Knapperige smaakmakers

Werk je gerechten eenvoudig af met deze crunchy toppings, in verschillende smaken en vormen.

  

Handige tips voor een vlottere service

Hoe je met je team nog efficiënter kan werken


Een goede organisatie is essentieel om je gasten een extra feestelijke service te geven. In tijden van personeelsschaarste is dit niet eenvoudig.

Etiquette- en horecaexpert Kevin Strubbe deelt enkele tips om met jouw vast team ook tijdens de feestdagen rendabel en gastvrij te zijn.

Lees onze tips voor een vlotte bediening 

Wie is Solucious? 

Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend. 


Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet