Schuif bij ons aan tafel. Ontdek onze suggesties voor je heropstart:

Maak van je heropstart een succes. Schuif bij ons aan tafel en smul van ons slim suggestiemenu boordevol handige kortingen, flexibele services en tips om je foodcost in te perken.


Foodcosttoppers: Recepten voor en door chefs

Om het maximum uit de heropstart van je zaak te halen, is het nu nóg belangrijker om je foodcost scherp te houden. Hoe? Door creatieve combinaties te maken, vooral met seizoensproducten te werken en slim om te gaan met hoeveelheden, ingrediënten en verspilling.

Voorgerecht - 1 liter

Bloemkoolsoep met crunchy zadenmix

Met foodcost-tips!

Vergelijk de foodcost van dit recept met verse bloemkool vs. diepvriesbloemkool.

Hoofdgerecht - 1 kilogram

Homemade burgers packed with meat versus veggies

Met foodcost-tips!

Vergelijk de foodcost van dit recept met gehakt vs. gehakt en courgettes. 

Hoofdgerecht - 1 kilogram

Papillot met zalm, asperges en kruidenboter

Met foodcost-tips!

Vergelijk de foodcost van dit recept met verse zalm vs. diepvrieszalm. 

4 gouden regels voor de heropstart

Start met een beperkte kaart van moneymakers in je keuken en bar. Denk aan populaire maar simpele gerechten of drankjes waar je nagenoeg geen werk of waste aan hebt.

Spreek duidelijke commerciële KPI’s af met je team. Probeer met andere woorden de gemiddelde besteding per klant te verhogen. Bijvoorbeeld:

  • 70% van de klanten bestelt een fles water. Vraag er naar als je de bestelling opneemt.
  • 35% van de gasten start met een cocktail. Prijs de allerbeste aan!
  • 50% sluit af met een dessert. ‘Nog een heerlijk afsluitertje?’

Houd er bij je prijszetting rekening mee om de extra coronakosten te verrekenen. Dit bedraagt op jaarbasis 30.000 euro voor een medium zaak van 50 couverts / 5 medewerkers / 250 openingsdagen.

Werk met slimme recepten. Zo kun je heel precies de juiste hoeveelheid uitrekenen en bestellen. Het resultaat? Een lagere foodcost én minder waste.

Onze services voor een vlottere bestelling en levering

We blijven ook nu instaan voor een betrouwbare dienstverlening, met aandacht voor de preventieve maatregelen.


Efficiënte personeelsbezetting


Je klanten veilig en makkelijk bedienen met de app ‘Dorst’. De voordelen? Klanten bestellen en betalen contactloos én een automatische link met je kassa. Contacteer je accountmanager en zet deze app één jaar lang gratis in je zaak in (onder voorwaarden).





CONTACTEER

Nieuw:
track-and-trace


De werkdag voor elke levering ontvang je 's avonds een track-and-tracelink in je mailbox. Je vindt de link ook bij je lopende bestellingen. Of klik op het icoon  (rechtsboven naast 'Mijn Solucious'). Zo weet je wanneer je bezorger komt.


LEES MEER

Zaterdagleveringen? 

Om je nóg beter te bedienen, leveren we ook op zaterdag tussen 5u en 13u. Zo zal je voorraadplanning nog een stuk efficiënter verlopen.


MEER INFO

Ondersteuning van nieuwe medewerkers

In de zoektocht naar geschikte medewerkers willen we je samen met onze externe partners ondersteuning bieden.

20 euro korting bij Misterhoreca.be

  • vacaturewebsite voor de horeca, vooral actief in de regio Brussel en Wallonie
  • € 40 ipv € 60 (excl. BTW) om jouw vacature 1 maand lang online te plaatsen 
  • log je in en vraag hier jouw persoonlijke kortingscode aan. Gebruik deze op hun website
  • Geldig t.e.m. 31/08/2021.

20% korting bij  jobkitchen.be   

  • grootste Belgische platform voor horecajobs
  • -20% om jouw vacature online te plaatsen op: Jobkitchen.be (restaurant-brasserie), Jobhotel.be (hotel), Jobmercado.be (slager-traiteur)
  • log je in, dan vind je hier jouw kortingscode terug.

Korting bij  horecapartners.be

Consultant in de horecasector: hulp bij je zoektocht naar personeel (managementprofielen), overnamebegeleiding- en algemene coaching.

1. €750 korting bij een wervingsopdracht: € 250 korting op de opstartkost bij het begin, € 500 korting op de succesfee op het einde
2. 2u gratis extra adviesopdracht, ter waarde van € 250
   -  bij adviesopdracht van 10u (advies over prijszetting, menukaart, terras, … )
   -  KMO-portefeuille erkend: mogelijke tussenkomst van 30% van de overheid.

Interesse? Contacteer Horeca Partners via info@horecapartners.be en vermeld je Solucious-klantnummer. Geldig t.e.m. 30/09/2021


Betaling

Info over je betaling? Log je in en lees meer over je betalingsvoorwaarden

Vragen? Je accountmanager helpt je graag verder.

Log je in

Last-minute je reeds geplaatste bestelling aanpassen

Heb je meer of minder gasten dan verwacht en wil je daardoor je hoeveelheid bestelde producten wijzigen?
Dat kan op 2 manieren, afhankelijk van de resterende tijd voor je leveringsdatum.

1.  Bestelling aanpassen tot 2 werkdagen voor levering


  • • Zelf producten toevoegen en/of verwijderen uit een reeds geplaatste bestelling
  • tot 2 werkdagen voor de levering van die bestelling.


Bv: Plaats je een bestelling op maandag voor levering op vrijdag? Dan kan je nog tot woensdag (17u30) je bestelling aanpassen.

ZO werkt het

2.  Producten bijbestellen tot 1 werkdag voor levering


  • • Zelf tot 10 extra producten bijbestellen (tot 11u).
  • • 1 werkdag voor levering van je bestelling 


Bv: Plaats je een bestelling op maandag voor levering op woensdag? Dan kan je nog tot dinsdag (11u00) een bijbestelling plaatsen. 

zo werkt het

Nieuwe assortimenten in de kijker

Ontdek het aanbod

Verse vis

In 1-2-3 van zee tot bord
Serveer je klanten het lekkerste uit de zee! Kies uit verschillende soorten vis (met of zonder vel, volledig, geportioneerd of panklaar), schaal- en schelpdieren. Onze partnerDe Jager, een Belgische visspecialist met ruim 85 jaar ervaring – fileert en versnijdt alles in eigen atelier. 

Ontdek het aanbod
Ontdek het aanbod

Specialiteiten gevogelte en konijn

Varieer in soorten en stukken vlees
Ideaal voor jouw menu! Onze leverancier is EurokipEen Belgisch familiebedrijf met jaren ervaring. Hun missie: producten aan een topkwaliteit aanbieden op een duurzame manier. Het resultaat? Heerlijk vlees, traceerbaar van stal tot vork.

Ontdek het aanbod
Ontdek het aanbod

Wereldkeuken

Wereldse smaken. Foodcost onder controle.
Uitgebalanceerde maaltijdcomponenten geven de juiste smaak en besparen je heel wat kostbare tijd. Wereldgerechten zorgen er ook voor dat je meer kunt variëren. Zonder in te boeten aan efficiëntie. 

Ontdek het aanbod