Eindejaar

Feestelijke menu's aan een lage foodcost

Snel naar: 

Recepten met aandacht voor je foodcost

Onze culinair adviseur stelde 3 verschillende eindejaarsmenu’s samen. En hield rekening met de chef-kok, jouw tafelgasten én jouw budget. Ontdek ook onze suggesties om te experimenteren met ingrediënten, foodcost, mise-en-place en meer.


Foodcost per menu: < € 15 per persoon

Menu 1:
Budgetvriendelijk eindejaar

Assortiment van gerookte zalm 
Eend met sinaasvulling en kumquat
Smaken met passie

Met tips over foodcost, veggie, bereiding en meer


Foodcost per menu: € 15 - € 25 per persoon

Menu 2:
Klassiekers met een twist

• Feestelijke coquilles met champignons
Iberico met butternut, wortel en vitelotte
Taartje van appel en blauwe kaas

Met tips over foodcost, veggie, bereiding en meer


Foodcost per menu: > € 25 per persoon

Menu 3:
Verfijnde feestgerechten

Kreeft à la nage
Winterse ‘English Pie’
Luxedessert van sinaas en chocolade

Met tips over foodcost, veggie, bereiding en meer.

Laat je inspireren voor je tapas of aperitiefdrank


Klinken op het nieuwe jaar 

Ontdek ons recept voor de Jingle Bell(s)ini!

Een heerlijke cocktail van perzik en rozemarijn om te schenken als aperitiefdrank.

Natuurlijk voorzien we ook een alcoholvrije versie.


Bekijk het recept voor deze cocktail 

 

Aperitiefhapjes om te delen

Een tapasplank is erg handig als aperitief. We stellen 4 verschillende tapasplanken voor: vegetarisch, vlees, vis en kant-en-klaar.
Je kiest zelf welke hapjes passen bij jouw keuken, budget en klanten.

Eenvoudig of verfijnd? Graag vegetarisch? Meer of minder werk? Combineer deze tot 1 of meerdere feestelijke aperitiefplanken.


Ontdek de 4 tapasplanken 

Ontdek een greep uit ons eindejaarassortiment

Log je in of word klant. En bestel in 1-2-3! Ik wil me aanmelden.

Aperitiefhapjes

In porties of grootverpakking, kant-en-klaar of halfafgewerkt, met vis, vlees of veggie.
Inspiratie nodig? Ontdek onze 4 tapasplanken voor het aperitief. En bekijk ons recept voor de feestlijke cocktail Jingle Bell(s)ini.

Producten ophalen...

Vis en schaaldieren

Van topkwaliteit, vers of diepgevroren. Dankzij de handige producten win je tijd in je keuken:
voorgesneden viscarpaccio, voorbereide kreeft, kant-en-klare tongrolletjes, ...
Tip: maak deze ingrediënten de ster van je gerecht en werk eenvoudig af.

Bekijk zeker ook onze recepten met vis: voorgerecht van gerookte zalm, feestelijke coquilles met champignons of kreeft à la nage.

Producten ophalen...

Vlees

Bespaar tijd in je keuken dankzij onze (half-)afgewerkte producten
Zoals gevulde kip, uitgebeende kalkoen, stoofpotje van konijn en meer.

Op zoek naar ons assortiment wild? Dat vind je hier.

Producten ophalen...

Groenten en fruit

Van kant-en-klare appeltjes met veenbes of peren in rode wijn, over groentengratin, tot voorgegaard witloof en ontpitte appelbollen.
Ons assortiment bied je producten die de mise-en-place vereenvoudigen. Handig!

Producten ophalen...

Sauzen en soepen

Kant-en-klare producten maken je werk in de keuken wat eenvoudiger. Ontdek ons assortiment. 

Producten ophalen...

Dessert

Win tijd met ons assortiment desserts: klaar voor gebruik of zelf eenvoudig af te werken.
Van exclusieve creaties tot klassieke ijsdesserts.
Inspiratie nodig? Onze recepten houden rekening met een groot én klein budget: smaken met passie, taartje van appel en blauwe kaas of luxedessert van sinaas en chocolade.

Ook een kaasplank als dessert? Lees onze tips om de ideale kaasplank samen te stellen.

Producten ophalen...

Handige tips voor een vlottere service

Hoe je met je team nog efficiënter kan werken


Een goede organisatie is essentieel om je gasten een extra feestelijke service te geven. In tijden van personeelsschaarste is dit niet eenvoudig.

Etiquette- en horecaexpert Kevin Strubbe deelt enkele tips om met jouw vast team ook tijdens de feestdagen rendabel en gastvrij te zijn.

Lees onze tips voor een vlotte bediening 

Snel naar: 

Wie is Solucious?

Waarom meer dan 25.000 professionelen kiezen voor Solucious

  Gemak: Van bestelling, tot levering en service. We zorgen dat alles vlot verloopt.

  Ruim assortiment: Vers, diepgevroren of droog. Afgestemd op je behoeftes.

  Betrouwbare levering: Afspraak is afspraak. Volg je levering via track-and-trace.

  Transparante prijzen: Je foodcost onder controle dankzij competitieve prijzen.

Ontdek meer over horeca groothandel Solucious

Jouw accountmanager staat je bij met raad en daad

Heb je een specifieke vraag of behoefte? Of wens je persoonlijk advies? Contacteer de accountmanager in jouw regio voor een afspraak.

Contacteer jouw accountmanager