Ingrediënten
2,5
kg Gehakt varken en rund (113354) |
100
g Glutenvrij
paneermeel (60795)
|
9 stuks Courgette (29897) |
1,6
kg Tomatenstukjes (10726) |
4
kg Aardappelen (120130) |
5 EL Spaghettikruiden (36543) |
200
g Margarine (66177)
|
Peper
en zout |
4 Eieren (116807)
|
|
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (ontdooitijd + 30 min.)
- Laat
het gehakt volledig ontdooien.
- Snij de courgettes in 2 en schraap er de zaadjes
uit. Zet de zaadjes opzij. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Snipper
de uien fijn.
- Meng de eieren samen met het paneermeel onder
het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van
pingpongballetjes.
Bereiding (40 min.)
- Wrijf
de aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 30 min. gaar in lichtgezouten
water. Giet af.
- Smelt intussen 20 g margarine in een kookpot en
bak de uien ± 5 min. glazig. Roer er de helft van de courgettezaadjes onder en
overgiet met de tomatenstukjes. Spoel de blikjes met een scheutje water en voeg
toe aan de kookpot. Kruid met de spaghettikruiden, peper en zout. Laat ± 30
min. op een zacht vuur sudderen.
- Smelt
100 g margarine in een kookpot en roerbak de courgetteblokjes ± 15 min. gaar.
Kruid met peper en zout. Roer onder de tomatensaus.
- Smelt
80 g boter in een braadpan en bak de balletjes ± 15 min. goudbruin aan alle
kanten.
Tips
- Als
je de saus mixt, mag je de uien gewoon grof snijden.
- Je
kan de balletjes al vooraf koken in bouillon. Als ze bovendrijven, zijn ze
gaar. Schep ze eruit met een schuimspaan en bewaar koel. Op het moment zelf hoef
je ze alleen nog goudbruin te bakken in een pan met een beetje vetstof. Je kan
ze ook gewoon opwarmen.