Ingrediënten
20
fijne sneetjes Gerookt spek (111512) |
20 stuks Eieren (116807)
|
2 stuks Tomaten (29895) |
20
sneetjes Toastbrood (92702) |
1 stuk Rode
paprika (29851) |
Peper en zout |
1/3
plantje Bieslook (29864)
|
|
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (25 min.)
- Verwijder
de korsten van het toastbrood en rol het brood lichtjes uit met deegrol (of
glazen fles).
- Snij
de sneetjes spek middendoor (verwijder eventueel het harde stukje).
- Verwijder
de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine stukjes.
- Snij
de tomaten in 2 en verwijder de pitjes. Snij ook in kleine stukjes.
- Snipper
het bieslook fijn.
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
- Verwarm
de oven voor op 180 °C.
- Schik
de sneetjes toastbrood in cupcakevormpjes en leg er telkens 2 halve sneetjes
gerookt spek in.
- Klop
de eieren los en meng met de paprika, de tomaten en het bieslook. Kruid met peper
en zout.
- Verdeel
de eiermengeling over de vormpjes en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Tip
Glutenvrije variant
- Vervang
het toastbrood door sneetjes glutenvrij brood.