Geroosterd varken en bulgur met gestoofde wortelen

 20 personen      1,30 €/pers.      1u.30 min.

Ingrediënten 

2 kg   Gebraad van koteletten (113321) 1,5 kg   Bulgur (107771)
3 kg   Wortelen (29890) 5 blokjes   Kippenbouillon (74575)
1/2 stuks   Witte selder (29862) 2,5 dl   Kippenbouillon 
1 bosje   Lente-uitjes (29891)
(1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)
1/2 bosje   Peterselie (29654) 6 EL   Olijfolie (66165)
2 stuks   Uien (29806)
 Peper en zout

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (20 min.)

  1. Schil de wortelen en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  2. Snij de witte selder in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snij de uien grof.

 

Bereiding (1 u. 10 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schik naast elkaar in een ovenschaal en voeg de uien toe. Overgiet met 5 dl water en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de lente-uitjes 2 min. Voeg de wortelen en de selder toe en roerbak ± 30 min. Voeg 5 dl water toe en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer er de laatste 5 min. de peterselie onder.

  4. Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met 2,5 L heet water. Verkruimel er 5 bouillonblokjes over en roer goed. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen.

  5. Meng de groenten onder de bulgur.

  6. Haal het gebraad uit de ovenschaal en giet het braadvocht en de uien in een kookpot. Mix tot een gladde saus en voeg eventueel wat bouillon toe.

  7. Snij het vlees in gelijke sneetjes.
Producten ophalen...