Ingrediënten
2 kg Gebraad van koteletten (113321) |
1,5 kg Bulgur (107771)
|
3 kg Wortelen (29890) |
5
blokjes Kippenbouillon (74575) |
1/2 stuks Witte selder (29862) |
2,5
dl Kippenbouillon |
1
bosje Lente-uitjes (29891)
|
(1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water) |
1/2
bosje Peterselie (29654) |
6 EL Olijfolie (66165) |
2 stuks Uien (29806)
|
Peper en zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (20 min.)
- Schil
de wortelen en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
- Snij
de witte selder in blokjes van 1 cm.
- Snipper
de peterselie fijn.
- Snij
de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Snij
de uien grof.
Bereiding (1 u. 10 min.)
- Verwarm
de oven voor op 180 °C.
- Verhit
3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
Kruid met peper en zout. Schik naast elkaar in een ovenschaal en voeg de uien
toe. Overgiet met 5 dl water en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit
intussen 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de lente-uitjes 2 min. Voeg
de wortelen en de selder toe en roerbak ± 30 min. Voeg 5 dl water toe en laat 15
min. sudderen op een zacht vuur. Roer er de laatste 5 min. de peterselie onder.
- Doe
de bulgur in een mengkom en overgiet met 2,5 L heet water. Verkruimel er 5
bouillonblokjes over en roer goed. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen.
- Meng
de groenten onder de bulgur.
- Haal
het gebraad uit de ovenschaal en giet het braadvocht en de uien in een kookpot.
Mix tot een gladde saus en voeg eventueel wat bouillon toe.
- Snij
het vlees in gelijke sneetjes.