Solucious Academy

HORECA GROOTKEUKEN

Blijf up-to-date dankzij Solucious Academy!
Hieronder ontdek je alle beschikbare videofragmenten. Het aanbod is gevarieerd: je vindt praktische tips en handige oplossingen. Filteren op thema is kinderspel met onderstaande drie knoppen. Veel kijk- en leerplezier!
Lees meer

Vegan eenpansgerechten. Klaar in 1, 2, 3!

Vegan gerechten kunnen een uitdaging zijn in de keuken. Als je alles van A tot Z zelf wil bereiden, is er veel om rekening mee te houden. Onze tip? Start met een kant-en-klare basis die je zelf afwerkt. Ontdek in dit filmpje hoe onze chef er een persoonlijke toets aan geeft!

Lees meer
Lees meer

Vriesverse tuinkruiden: een must-have!

Tuinkruiden zijn onmisbaar in de keuken. Ze kosten je alleen veel tijd en snijwerk. Bovendien raak je niet ver met één potje kruiden. Wil jij op een efficiënte manier smaak, geur en kleur in een gerecht stoppen? De vriesverse kruiden(mixen) van Ardo zijn een perfecte keuze.

Lees meer
Lees meer

Lactose-intolerantie? Dit moet je weten!

Iemand met een lactose-intolerantie als gast? Hij/zij verdraagt geen melksuiker. Wat houdt dat precies in? Wat zijn de symptomen? Kan iedereen het krijgen? En waar moet je op letten als je gerechten bereidt? Na het bekijken van dit fragment ken je alle antwoorden!

Lees meer
Lees meer

Vriesverse groenten: easy peasy!

In een grootkeuken is het budget vaak een uitdaging. De juiste balans zoeken tussen een lekkere maaltijd, een lage foodcost en weinig werktijd. Onze chef kiest vriesverse groenten van Ardo. In dit filmpje toont hij waarom dat een win-win is!


Lees meer
Lees meer

Let op voor 14 allergenen!

Steeds meer mensen – 1 op 3 volwassenen – kampen met overgevoeligheden, allergieën en intoleranties. Steffie van adviesbureau AM Norman geeft je inzichten en leert je rekening houden met allergenen in de keuken.


Lees meer
Lees meer

Glutenintolerantie? Dit moet je weten!

Wat is een glutenintolerantie precies? Wat is de oorzaak? Wat zijn de symptomen en hoe wordt de diagnose gesteld? Voedingsdeskundige Steffie legt het haarfijn uit. Bovendien geeft ze een reeks praktische tips en trucs voor in de keuken én bij de bediening!


Lees meer
Lees meer

Vlaams Instituut Gezond Leven