Solucious Academy

HORECA GROOTKEUKEN

Blijf up-to-date dankzij Solucious Academy!
Hieronder ontdek je alle beschikbare videofragmenten. Het aanbod is gevarieerd: je vindt praktische tips en handige oplossingen. Filteren op thema is kinderspel met onderstaande drie knoppen. Veel kijk- en leerplezier!
Lees meer

Voor elk gerecht de perfecte binder. Ontdek de voordelen.

Als professional weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om voor elke toepassing de juiste binder te kiezen. Ontdek alles over de Knorr Professional binders.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de kinderopvang. Wat houdt dat in?

Kinderen leren voedingsgewoontes en smaakvoorkeuren op jonge leeftijd aan. Ook voor de groei en ontwikkeling is het belangrijk dat het kind alle essentiële stoffen opneemt. Voedingsexperte Rosa van Vlaams Instituut Gezond Leven serveert een waslijst tips.

Lees meer
Lees meer

Hoe pas je gezonde voeding toe in de welzijnszorg?

De voedingsdriehoek is een richtlijn voor gezonde voeding. Hoe pas je dit toe? Bewustmaking en het leren omgaan met verantwoordelijkheid is hierbij belangrijk. In leefgroepen is het ook cruciaal om draagvlak te creëren, bijvoorbeeld door samen het weekmenu op te stellen, een kookworkshop te volgen of een moestuintje aan te leggen. Wil je meer weten? Bekijk dan zeker deze video.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de welzijnszorg. Wat houdt dat in?

Voor de welzijnssector zijn geen aparte richtlijnen uitgewerkt wat betreft voeding, maar voor alle leeftijdsgroepen zijn er wel richtlijnen te vinden in de onderwijs- of medische sector. Het is immers belangrijk dat mensen weten welke voedingsstoffen ze per maaltijd moeten binnenkrijgen of juist vermijden. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dit filmpje!

Lees meer
Lees meer

Hoe bereid je gezonde maaltijden in de zorgsector?

Ouderen laten genieten van elke maaltijd. Dat is niet zo eenvoudig. Variatie is ontzettend belangrijk. Na het bekijken van dit filmpje weet je hoe je dat doet. De voedingsdeskundige legt ook het bewustmakingsproces uit. En serveert een handvol tips.

Lees meer
Lees meer

Wat houden gezonde maaltijden in de zorgsector in?

Welke gerechten en tussendoortjes zijn gezond voor ouderen? En welke porties zijn nodig? Een voedingsdeskundige van Vlaams Instituut Gezond Leven legt je uit wat een gevarieerd en evenwichtig ontbijt, middagmaal of diner inhoudt.

Lees meer
Lees meer

Gezonder leven? Zo!

Het Vlaams Instituut Gezond Leven stimuleert mensen op een toegankelijke manier om
gezond(er) te leven. Met onderbouwd advies en heel veel praktische tips. Voedingsexperte Sarah frist de basisprincipes van gezonde voeding nog eens op.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de basis- en secundaire school. Wat houdt dat in?

Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.


Lees meer
Lees meer

Zo laat je leerlingen gezonde voeding kiezen!

Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.


Lees meer
Lees meer

Gezonde maaltijden in bedrijfscatering en hoger onderwijs? Zo!

Medewerkers en studenten gezonde keuzes laten maken, is niet eenvoudig. Stap 1? Gezonde voeding aanbieden en promoten! Vlaams Instituut Gezond Leven geeft de richtlijnen mee en somt enkele aanbevelingen op.


Lees meer
Lees meer

Hoe bied je gezonde voeding aan in bedrijfs- en studentenrestaurants?

Medewerkers en studenten gezonde keuzes laten maken, is niet eenvoudig. Stap 1? Gezonde
voeding aanbieden en promoten! Vlaams Instituut Gezond Leven geeft de
richtlijnen mee en somt enkele aanbevelingen op.


Lees meer
Lees meer

Vegan eenpansgerechten. Klaar in 1, 2, 3!

Vegan gerechten kunnen een uitdaging zijn in de keuken. Als je alles van A tot Z zelf wil bereiden, is er veel om rekening mee te houden. Onze tip? Start met een kant-en-klare basis die je zelf afwerkt. Ontdek in dit filmpje hoe onze chef er een persoonlijke toets aan geeft!

Lees meer
Lees meer

Vriesverse tuinkruiden: een must-have!

Tuinkruiden zijn onmisbaar in de keuken. Ze kosten je alleen veel tijd en snijwerk. Bovendien raak je niet ver met één potje kruiden. Wil jij op een efficiënte manier smaak, geur en kleur in een gerecht stoppen? De vriesverse kruiden(mixen) van Ardo zijn een perfecte keuze.

Lees meer
Lees meer

Lactose-intolerantie? Dit moet je weten!

Iemand met een lactose-intolerantie als gast? Hij/zij verdraagt geen melksuiker. Wat houdt dat precies in? Wat zijn de symptomen? Kan iedereen het krijgen? En waar moet je op letten als je gerechten bereidt? Na het bekijken van dit fragment ken je alle antwoorden!

Lees meer
Lees meer

Vriesverse groenten: easy peasy!

In een grootkeuken is het budget vaak een uitdaging. De juiste balans zoeken tussen een lekkere maaltijd, een lage foodcost en weinig werktijd. Onze chef kiest vriesverse groenten van Ardo. In dit filmpje toont hij waarom dat een win-win is!


Lees meer
Lees meer

Let op voor 14 allergenen!

Steeds meer mensen – 1 op 3 volwassenen – kampen met overgevoeligheden, allergieën en intoleranties. Steffie van adviesbureau AM Norman geeft je inzichten en leert je rekening houden met allergenen in de keuken.


Lees meer
Lees meer

Glutenintolerantie? Dit moet je weten!

Wat is een glutenintolerantie precies? Wat is de oorzaak? Wat zijn de symptomen en hoe wordt de diagnose gesteld? Voedingsdeskundige Steffie legt het haarfijn uit. Bovendien geeft ze een reeks praktische tips en trucs voor in de keuken én bij de bediening!


Lees meer