Feestelijke coquilles met champignons

 10 personen      Voorgerecht


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 20 verse coquilles (123626)
  • 1 dl boter (67108)
  • 3 stuks zwarte pens (112617)
  • 200 g beukenzwam (119742)
  • 200 g champignons girolle (121885)
  • Truffel (115932)
  • 1 L boschampignonsaus (124485)
  • Verse dragon (115416)


Allergenen: melk, noten, zwaveldioxide en sulfieten, granen
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Graag wat eenvoudiger? 

Gebruik kant-en-klare coquilles (124616) in plaats van verse. Serveer met gebakken champignons (48948) en dragon (115416) als garnituur.

Dit recept vegetarisch maken?

Vervang de zwarte pens en coquilles door ravioli met funghi-truffel (121967).

Tip

De zwart pens kan je ook vervangen door witte pens (114710).

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Verwarm de boter ‘noisette’. Bak er de coquilles en zwarte pens in aan. Snijd de coquilles middendoor en snijd de pens in 30 gelijke schijfjes.
  • Gebruik dezelfde pan met de rest van de boter om de gekuiste champignons aan te bakken en kort te stoven. Breng op smaak en werk af met dragonblaadjes.
  • Verwarm de saus. Snijd de truffel in fijne plakjes of rasp met een truffelrasp.
  • Lepel wat saus en gebakken champignons op het bord. Schik daarop de coquilles en zwarte pens.


Ontdek ook: