Iberico met butternut, wortel en vitelotte

 10 personen      Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 2 kg Iberico Pressa (122824)
  • 1 dl bakboter (21724)
  • 1,4 kg butternutpuree (122779)
  • 20 stuks jonge wortel (29863)
  • 20 stuks vitelotte (123510)
  • 1 L kalfsjus (34957)


Allergenen: eieren, melk, zwaveldioxide en sulfieten, granen, selderij
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Wil je je foodcost lager houden? 

Serveer dan Orloff-gebraad (113448) in plaats van Iberico en vervang de vitelotte door kroketten (50965). De jonge wortelen en butternutpuree passen er mooi bij.

Een vegan gerecht?

Vervang de butternutpuree door zoete aardappelpuree (107883) en de Iberico Pressa door pulled shrooms (123449). Gebruik groentebouillon in plaats van kalfsjus.

Mag het wat meer zijn?

Serveer dan een stukje wild, zoals ree (126177), hert (122848) of hazenrug (122859), in plaats van Iberico.

Tip

Je kan de vitelotte ook vervangen door verse kroketten (121015).

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Kleur de Iberico Pressa aan in ‘noisette’ boter en gaar verder in een voorverwarmde oven van 180° C.
  • Kook de wortels beetgaar in groentebouillon en bak ze aan in de vleespan.
  • Maak een kruidenjus: kook de kalfsjus met fijngehakte kruiden naar keuze. Bijvoorbeeld peterselie, tijm, rozemarijn, salie of oregano.
  • Kook de vitelotte gaar in groentebouillon. Pel en bak ze daarna in de vleespan.
  • Verwarm de puree.
  • Schik de puree op het bord met daarbij schijfjes vitelotte en telkens 2 gebakken wortels.
  • Leg de gesneden plakjes Iberico Pressa op het bord en lepel de saus erbij.

Ontdek ook: