Kreeft à la nage

 10 personen      Voorgerecht

Ingrediënten voor 10 personen:

  • Kreeft ‘à la nage’:
      -  een halve kreeft per persoon (124472)
      -  of 1 kreeft per persoon (125070)
  • 1 L kreeftensoep om saus van te maken (121468)
  • 400 g lamsoor (123718)
  • 400 g erwten (48860)
  • 400 g zeekraal (119790)
  • 1 dl olijfolie (66165)
  • 200 g gandahamreepjes (105696)


Allergenen: schaaldieren, vis, melk, granen, selderij
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Kreeft met minder werk in de keuken?

De diepvrieskreeft is een aanrader (122698). Deze kreeft werd ingevroren onder ultra hoge druk en is niet voorgegaard.
De voordelen:

  • Smaak & sappigheid van verse kreeft blijft bewaard
  • 100% rendement: het vlees komt zonder moeite los van het pantser
  • Het is rauw en dus veelzijdig te bereiden, net zoals verse kreeft
  • Duurzaam dankzij het MSC-certificaat

Heb je een beperkter budget? 

Kies dan voor mousse van kreeft met garnalen (115897). Pocheer deze kant-en-klare mousse in vis- of groentenbouillon. Serveer met de saus, groenten, gandaham en zeewierkaviaar.

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Kook de kreeften gaar in een court-bouillon (water met grove stukken ajuin, prei, selder, wortel en peper)
  • Laat afkoelen in het kookvocht en snijd doormidden. Schik de ontschaalde poot telkens in het midden van de gehalveerde kreeft.
  • Stoof de groenten samen met de gandaham krokant aan in olijfolie.
  • Verwarm de soep. Werk af met wat room, visbouillon en kruiden om saus te maken.
  • Schik de groenten op het bord, met in het midden de kreeft. Werk af met de saus en eventueel extra groenten. Serveer met een stuk krokant stokbrood.

Ontdek ook: