Duo van kabeljauw en coquille met courgette in cederhout

 10 personen      Voorgerecht   

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 10 stuks kabeljauwhaasje, 110g/st (110601)
  • 500 g coquille zonder koraal (112434)
  • 1 kg courgette schijven gegrild (119275)
  • 250 g oven gedroogde tomaten (104483)
  • 750 ml witte wijn (47980)
  • 500 ml water
  • 10 stuks cedarwoodvellen of aluminiumfolie
  • 100 g Italiaanse kruidenmix (104484)
  • 30 g Culino visfumet poeder (110376)
  • 50 ml olijfolie bio (121326)
  • peper & zout
  • 100 g platte peterselie (62913)

 


> Deze ingrediënten toevoegen aan winkelwagen

Bereidingswijze

1. Laat de kabeljauw, coquille, courgette en tomaten ontdooien in de koeling.

2. Meng 500 ml witte wijn met het water en leg hierin de cedarwoodvellen voor een uurtje.

3. Leg de vellen open en schik er trapsgewijs de courgetteschijven op. Bestrooi met de Italiaanse kruidenmix.

4. Schik nu de kabeljauw en coquille op de vellen en verdeel er de tomaten over. Kruid met de visfumet en besprenkel met de olijfolie en de rest van de witte wijn. Kruid met peper en zout.

5. Bind dicht met keukentouw en zet in een oven aan 180 à 200 °C, gedurende 15 à 20 minuten.

6. Voor het serveren: knip open en garneer met een plukje platte peterselie.


Foodcost tip

1. Vervang de vis door goedkopere soorten vis.

2. Om afval te vermijden: gebruik groenteresten in plaats van de courgetteschijven.

 

Tip

1. Vervang de coquille door een oester uit de schelp (122679).

2. Garneer met sesamzaadjes (74157).

3. Maak een papillot in aluminiumfolie.


Vegetarische versie

Vervang de vis door falafel (120679).