Stoofpotje van kalkoen, witloof en winterse groentjes

 100 personen      Hoofdgerecht   

Ingrediënten 

• 15 kg kalkoenenblokjes (118462)
• 50 g kippenkruiden (36333)
• 1 L vloeibare vetstof (21724)
• 10 L water
• 4 L Culino culinaire room (114000)
• 400 g Culino kippenbouillon (110380)
• 980 g gourmet suprêmesaus (31675)
• 450 g gourmet pepersaus (31671)
• 10 kg witloof (29901)
• 5 kg winterwortelen, in schijven (119665)
• 5 kg broccoli, in roosjes (119647)
• 5 kg spruiten extra fijn, ontdooid (48624)
• 10 kg dennenappeltjes (50985)


> Deze ingrediënten toevoegen aan winkelwagen

Bereidingswijze

1. Vermeng de kalkoenenblokjes met de kippenkruiden, bak in een braadpan met 500 ml vloeibare vetstof mooi aan, hou warm.

2. Breng water, culinaire room en kippenbouillon aan de kook, laat even inkoken.

3. Voeg de suprêmesaus en pepersaus toe, laat koken tot de gewenste dikte en breng verder op smaak met peper en zout. Meng onder de kalkoenenblokjes en hou warm.

4. Snij het witloof in de gewenste dikte en stoof aan in de resterende vetstof.

5. Stoom de wortelen en broccoli beetgaar en voeg toe aan het witloof. Voeg ook de spruitjes toe en kruid met peper en zout. Hou warm.

6. Voor de presentatie: schep de kalkoen in een diep bord met de saus, verdeel de groentjes en serveer de gefrituurde dennenappeltjes apart.


Foodcost tip

Gebruik diepvriesgroenten, bijvoorbeeld duo wortelen(48655) of tricolore melange (48596). Enkel ontdooien,opwarmen en het is klaar.

 

Tip

- Vervang de dennenappeltjes door aardappelpuree met spekjes. En geef er een appeltje met veenbessen bij.

- Serveer met citroen- of limoensap.


Vegetarische versie

Vervang de kalkoenenblokjes door vegetarische kipstukjes (109882).