take-away

Alles voor het organiseren & bereiden van je bezorg- of afhaalmaaltijden

Ontdek ons aanbod handige disposables

Besteed ook aandacht aan verpakkingsmateriaal. Zorg dat ze stevig genoeg, stapelbaar, opwarmbaar, recycleerbaar & betaalbaar is.

TIP: Zoek op ‘disposables’, gebruik de filter 'take away' en je ziet het volledige assortiment verpakkingsmateriaal voor take away. 
TIP: Vind het deksel op elk potje door het artikelnummer in te geven in de zoekbalk. 


bakjes potjes deksels sauscups transport andere duurzaam

Take away bakjes

De juiste bakjes voor het juiste gerecht, van alu bakjes voor de microgolf over ovenschotels tot pastabekers.

Take away potjes

Potjes voor soep, saus, mousses, ijs, ...

Take away deksels

Op elk potje past een deksel. Per deksel staat telkens het artikelnummer vermeld van de bijhorende potjes & bakjes.

Take away sauscups

Potjes voor dressing, saus, geraspte kaas, croutons, kruidenmengeling, ...

Transport

Voor het groeperen van je take away-bestellingen, rekening houdend met koude of warme gerechten.

Andere

Van salade bowls over hamburgerboxen tot combi presenteerschotels.

Duurzame disposables

Kies je voor je verpakkingsmateriaal onder meer uit bamboe, (gerecycleerde) rPET, en (volledig biologisch afbreekbaar) FSC-karton.
Alle duurzame verpakkingen zijn bovendien opwarmbaar in microgolfoven.

Ontdek onze selectie basisproducten voor take away: budgetvriendelijk én kwaliteitsvol

Serveer je take away-gerechten aan een lagere kost, en met evenveel smaak.

TIP: Zoek op ‘take away’ en je ziet het volledige assortiment. Of gebruik de filter ‘take away’.


Vis Vlees groenten / fruit zuivel / deegwaren smaakmakers zoetigheden

Aperitief

Tip: Met de 'restjes' van kaas, vlees, groenten, wild, vleeswaren, … kan je hartige taartjes maken als apéro, voorgerecht, bijgerecht of dessert. Bladerdeegbakjes besparen je daarbij tijd.

Vlees

Tip: Plezier ook minder ervaren wildeters met een alternatief voor het traditionele stoofpotje van everzwijn, haas, …. Een lasagne met een ragout van everzwijn is niet alleen lekker en toegankelijk qua smaak maar ook qua prijs.

Vis

Tip:Kies je voor panklare & geproportioneerde verse vis? Dan houd je je foodcost helemaal onder controle en verminder je zelfs je foodwaste.

Groenten, fruit of aardappelen

Tip: De juiste producthoeveelheid in huis te halen is soms een uitdaging vermits het aantal bestelling kan schommelen. Bovendien moeten die producten soms ook nog de juiste rijpheid hebben. Kies daarom voor producten die onmiddellijk bruikbaar zijn voor je salades, broodjes, buddha bowls, guacamole, tapenades, …
Tip: Bespaar in je personeelskost door gebruik te maken van reeds versneden groenten en halfafgewerkte producten.

Zuivel of deegwaren

Tip: Deegwaren zijn populair voor take away-gerechten. Door te kiezen voor een bio pasta verkoop je de klanten iets extra’s: hun gezondheid en die van hun omgeving.
Verwerk waar mogelijk olijfolie in je sauzen. Een saus met olie kan warmer worden dan een saus met water en blijft dus ook langer warm.
Tip: Met een Belgische kaasplank steun je onze lokale bedrijven. Er is geen bereiding dus je personeelskost is onder controle. Mits een goede portionering heb je ook een perfecte foodcost.

Smaakmakers

Tip: Wanneer je take away-gerechten verkoopt, geef je een deel van de bereiding uit handen aan de klant. Als chef kies je dus best voor een “stabiele basis” voor de bereiding van je sauzen. Zo voorkom je dat de saus gaat schiften, verwatert, niet meer glanst, te lopend wordt,…

Zoetigheden

In sommige keuken is er weinig plaats, tijd, creativiteit, … voor desserts. Stel daarom zelf een originele mix samen.


-

De 8 mogelijke valkuilen van take away én de oplossingen

Met de tweede lockdown ligt de focus voor horeca opnieuw op bezorg- en/of afhaalgerechten. Een slim alternatief met heel wat voordelen, tenminste als je rekening houdt met de mogelijke valkuilen.

Hoe organiseer je take away op een rendabele manier? Waar let je best op bij het opmaken van je take away-menu?

Hoe verlaag je je foodcost?

 

Hoe hou je je zaak rendabel in deze onzekere tijden? Lees onze tips om de foodcost van je take away te verlagen.

Zo serveer je (take away) maaltijden aan lagere kost, en met evenveel smaak.


-

Recepten voor en door chefs

Zet de zintuigen van jouw gasten op scherp. Laat je inspireren door deze slimme recepten,
die je zo aanpast naar een take away-gerecht.


Hoofdgerecht - 10 personen

Hertenragout met Brabantse groenten

Ontdek de ervaringen van collega horecauitbaters met take away

Lees meer

Testimonial: Bistro & Traiteur Philippe - Alken

Lees hier hoe Bistro & Traiteur Philippe zijn take away-concept aanpakt.

Lees meer
Lees meer

Testimonial: De Met – Vilvoorde

Lees hier hoe De Met zijn take away-concept aanpakt.


Lees meer
Lees meer

Testimonial: Zjat’o – Londerzeel

Lees hier hoe Zjat'o zijn take away-concept aanpakt.


Lees meer

Ontdek hoe je je foodcost kan verlagen voor je take away

Wie is Solucious?

Waarom meer dan 25.000 professionelen kiezen voor Solucious

  Gemak: Van bestelling, tot levering en service. We zorgen dat alles vlot verloopt.

  Ruim assortiment: Vers, diepgevroren of droog. Afgestemd op je behoeftes.

  Betrouwbare levering: Afspraak is afspraak. Volg je levering via track-and-trace.

  Transparante prijzen: Je foodcost onder controle dankzij competitieve prijzen.

Ontdek meer over horeca groothandel Solucious

Jouw accountmanager staat je bij met raad en daad

Heb je een specifieke vraag of behoefte? Of wens je persoonlijk advies? Contacteer de accountmanager in jouw regio voor een afspraak.

Contacteer jouw accountmanager