Veggie en vegan in je professionele keuken

Doe mee met de #VeggieChallenge: 1 tot 31 maart 2023
We helpen je graag op weg!

Waarom

...vindt Solucious dit belangrijk?

Solucious is partner van de VeggieChallenge én neemt deel aan de Green Deal Eiwitshift. Plantaardig eten is duurzaam, en we beseffen het belang van een gezond milieu. Daarom zetten we ons veggie en vegan assortiment in de kijker.

...zou je dit op je menu zetten?

  • Je kan meer klanten bedienen! De klassieke vegetariërs en veganisten, maar ook flexitariërs en wie een specifiek dieet volgt (door allergieën, intoleranties of religie, zoals koosjer of halal).
  • En natuurlijk omdat het een duurzame keuze is.

Veggie, hoe pakken concullega's dat aan?

Lees hoe 3 van onze klanten vegetarische gerechten serveren

Van Le Botaniste, horecazaak met 100% vegan gerechten.
Over AZ Sint-Blasius, grootkeuken die dagelijks veggie kookt.
Tot Euro Space Center, die nog niet zo lang ook plantaardige gerechten serveert.

Hun dagelijkse aanpak

AZ Sint-Blasius zet veggie in de kijker

We spraken met aankoopverantwoordelijke Zeno : hoe koken zij elke dag veggie?

"Sinds maart 2022 zijn 50 tot 75% van onze 2e menu’s doorheen het jaar ook vis- en vleesloos. Om de foodcost onder controle te houden, bieden we altijd een vleesvergeter aan én een gerecht met meer groenten.

Hun dagelijkse aanpak
Zo doen ze dit

Euro Space Center gaat voor veggie

Olivier, keukenverantwoordelijke van het Euro Space Center vertelt hoe zij hun kaart vegetarischer maken.

"Je kan heel lekkere en ‘vullende’ maaltijden maken zonder dierlijke producten. Met de juiste kruiding en lekkere ingrediënten. Je vindt alles wat je nodig hebt in het Solucious-assortiment.”

Zo doen ze dit
Lees Gregory's tips

5 vegan tips van Le Botaniste

In restaurant Le Botaniste serveren ze enkel 100% vegan en biologische gerechten. Gregory, mede-oprichter en chef, legt uit over de favoriete vegan gerechten en producten.

"Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest."

Lees Gregory's tips

Veggie, dat is toch veel extra gedoe in mijn keuken?

Het lijkt misschien zo, maar is het zeker niet

Er zijn tal van manieren om op een laagdrempelige manier veggie gerechten te maken. 

 Vertrek van je klassiekers en gebruik de handige vervangproducten. Check ons assortiment voor alle alternatieven.
Bv. Zuivelvervangers, zoals plantaardige room. Of vleesvergeters, zoals vegan gehakt. 

 Ook onze recepten helpen je op weg 

Onze partners

 alt=

Veggie, dat spreekt mijn gasten toch minder aan?

Nee hoor, laat je inspireren door onze recepten. 

Kies de passende gerechten voor je publiek. Een kleine aanpassing is soms al voldoende. Bovendien is er heel veel variatie mogelijk.

Eenvoudig of verfijnd. Belgische klassiekers of wereldkeuken. Van lunch tot dessert. Voor horeca en grootkeukens, klein of groot.

Met producten van  ViolifeFlora Professional, Greenway &

Lunch

Italian style Caesar salad

Italian style Caesar salad

 Met of zonder vleesvergeters
 Met kaasvervanger

Hoofdgerecht

Smash burger door sterrenchef Bart De Pooter**

Smash

 Verfijnde burger met net dat tikkeltje meer
 Met vleesvergeter en kaasvervanger


Vol au Vegan - Koninginnehapje

Vol au Vegan - Koninginnehapje

 Klassiek & eenvoudig: vervang vlees en zuivel 1 op 1
 Met vleesvergeters en zuivelvervangers


Overheerlijke, easy burrito

Overheerlijke, easy burrito

 Bespaar tijd dankzij de kant-en-klare chili sin carne
 Met vleesvergeter en kaasvervanger


Easy gevulde groenten met bolognaise

Smash

 Bespaar tijd dankzij de kant-en-klare veggie saus
 
Met vleesvergeter en kaasvervanger

   

Ovenrisotto met erwtjes, prei en dubbele spek van aubergine en rijstpapier

Ovenrisotto met erwtjes, prei en dubbele spek van aubergine en rijstpapier

 Maak zelf vegan spek van aubergine en rijstpapier
 Met zuivelvervanger

Portobello gevuld met groene rijst, linzen en prei

Portobello gevuld met groene rijst, linzen en prei

 Creatief: ga eens voor iets anders
 Met peulvruchten en zuivelvervanger

Gehaktballetjes met puree en smeuïg kaassausje

Gehaktballetjes met puree en smeuïg sausje

 Eenzelfde klassiek recept voor iedereen
 Met vleesvergeter, zuivel- en kaasvervangers

Tip
Gebruik ook eens peulvruchten in plaats van vleesvergeters. Zoals spaghetti bololinzen of koraallinzensoep met pompoen.

 Ontdek hier al onze recepten met peulvruchten.

Ontdek hier al onze recepten met peulvruchten

Dessert

Dadel brownie met chocomousse door sterrenchef Bart De Pooter** 

Dadel brownie met chocomousse door sterrenchef Bart De Pooter**

 Verfijnd dessert met net dat tikkeltje meer
 Met zuivelvervanger

Eenvoudige en allergenenvrije chocolademousse

Eenvoudige en allergenenvrije chocolademousse

 Eenvoudig om te maken en klassieke topper
 Met zuivelvervanger

Chickpea Cookiedough (nobake)

Chickpea Cookiedough

 Met kikkererwten, chocolade en speculoos
 Zonder zuivelvervanger!

Tiramisu panna cotta


Tiramisu panna cotta

 Ook goed voor take away
 Met plantaardige room die opgeklopt wel 4 uur stabiel blijft

Veggie, verhoogt dat mijn foodcost?

Nee hoor. Veggie gerechten op je menu zetten kan met elk budget.

Met onze kostenbesparende tips voel je het verschil. 

Tips voor je foodcost

Wat met de foodcost van veggie en vegan?

Budget speelt natuurlijk een grote rol. Vraag je je af of veggie koken duurder uitkomt? Wees gerust: vegetarisch of vegan koken hoeft niet duur te zijn.

Ontdek hoe je de foodcost van je veggie en vegan gerechten onder controle houdt.

Tips voor je foodcost
Tips voor je keuken

Makkelijk aan de slag met peulvruchten

Peulvruchten zijn best goedkoop. Én lang houdbaar. Wat de producten ideaal maakt om de foodcost van je veggie gerechten onder controle te houden. 

Hoe je concreet peulvruchten gebruikt? Lees onze praktische tips en tricks en krijg een antwoord op al je peul-vragen!

Tips voor je keuken

Vleesvergeters

· Amper van vlees te onderscheiden. Denk aan vegan kipstukjes, gehakt of charcuterie.
· Gemaakt op basis van soja-, tarwe-eiwit of erwten-eiwit. Deze laatste is erg handig i.v.m. allergenen.
· Eenvoudig in gebruik!


Ons aanbod

Vleesvervangers

· Traditionele eiwitrijke producten: zoals tofu, tempeh of seitan. Gezond (weinig vet en zout) en veelzijdig in gebruik.
· Kant-en-klare producten op basis van groenten of falafel. Zoals balletjes en burgers. Eenvoudig in gebruik! 

Ons aanbod

Peulvruchten

Bonen, kikkererwten, linzen, sojabonen 

· goedkoop en lang houdbaar
· toegankelijk: al gekend door je klant
· bron van plantaardige eiwitten: superfood
· mooi op je bord: veel smaken, kleuren, vormen

Tip: voorzie 150 à 200 g/persoon voor een volwaardige maaltijd



Ons aanbod

Zuivelvervangers

Kaas, melk, room, yoghurt, vetstof ...

· Voor bakken, sauzen, desserts, koffie en meer
· Handig voor klanten met allergieën of intoleranties
· Op basis van soja, granen (bv. haver), noten (bv. amandel), kokos, ...


Ons aanbod

Veggie

· Vegetarische producten in ons assortiment.
· Voor je ontbijt, lunch, diner, tussendoortje, dessert of bij de koffie!
· Droog, vers of diepvries

Ons aanbod



Vegan

· Producten zonder dierlijke ingrediënten
· Voor je ontbijt, lunch, diner, tussendoortje, dessert of bij de koffie!
· Droog, vers of diepvries

Ons aanbod

Snel je gerecht vegetarisch maken?

Vervang vlees of zuivel simpelweg door plantaardige producten die je gebruikt op dezelfde manier. 

Kaasvervangers van Violife

 100% plantaardige alternatieven voor kaas

 Lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en vegan

 Ruim aanbod: vegan gouda, mozzarella, cheddar, ...

 Geraspt, in sneetjes, poeder, ...

Ontdek > 

Producten ophalen...

Vegan room van Flora Professional

 Makkelijk te gebruiken, net zoals room

 Schift niet bij gebruik van hoge temperatuur, zuren of alcohol. Au-bain marie stabiel.

 Lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en vrij van pinda (bestanddelen), halal en kosher

Ontdek > 

Producten ophalen...

Vleesvergeters van Greenway

 Vegetarisch en vegan alternatief voor vlees

 Makkelijk te bereiden

 100% Belgisch : lokaal én CO²-neutraal geproduceerd

 Lang houdbaar want diepgevroren

 Allergenenvrij

Ontdek > 

Producten ophalen...

Relevante opleidingen uit de Solucious Academy

Vegan eenpansgerechten in 1, 2, 3!

Vegan gerechten kunnen een uitdaging zijn in de keuken. Onze tip? Start met een kant-en-klare basis die je zelf afwerkt. Ontdek in dit filmpje hoe onze chef er een persoonlijke toets aan geeft!

Lees meer

Lactose-intolerantie?

Iemand met een lactose-intolerantie als gast? Hij/zij verdraagt geen melksuiker. Wat houdt dat precies in? En waar moet je op letten als je gerechten bereidt? Na het bekijken van dit fragment ken je alle antwoorden!

Lees meer

Vriesverse groenten: easy peasy!

In een keuken is het budget vaak een uitdaging. De juiste balans tussen een lekkere maaltijd, een lage foodcost en weinig werktijd. Onze chef kiest vriesverse groenten van Ardo. In dit filmpje toont hij waarom dat een win-win is!

Lees meer

Wie is Solucious?

Waarom meer dan 25.000 professionelen kiezen voor Solucious

  Gemak: Van bestelling, tot levering en service. We zorgen dat alles vlot verloopt.

  Ruim assortiment: Vers, diepgevroren of droog. Afgestemd op je behoeftes.

  Betrouwbare levering: Afspraak is afspraak. Volg je levering via track-and-trace.

  Transparante prijzen: Je foodcost onder controle dankzij competitieve prijzen.

Ontdek meer over horeca groothandel Solucious

Jouw accountmanager staat je bij met raad en daad

Heb je een specifieke vraag of behoefte? Of wens je persoonlijk advies? Contacteer de accountmanager in jouw regio voor een afspraak.

Contacteer jouw accountmanager