Welke puree past het beste bij jouw keuken?
Smaakt verse, kant-en-klare puree anders dan diepvriespuree? Wat is het voordeel van poederpuree? En meer! Lees al onze tips.
Klik op de knoppen en ontdek de verschillen tussen diepvries, verse en droge puree.
uniek omdat uitzicht en geur smaak waste bereiding & tijd
Unieke voordelen
Diepvries (€€)
- Constante kwaliteit
- 100% smaakbehoud na éénmalige regeneratie
- Makkelijk portioneren
- Op elke hittebron te regenereren: oven, micro, combi, vuur, bain-marie
Vers (€€€)
- Topkwaliteit (in aardappelseizoen), artisanale bereiding in industriële omgeving (volume)
- 100% smaakbehoud na éénmalige regeneratie
- Kant-en-klaar, gebruiksvriendelijk
Droog (€)
- Constante kwaliteit
- Snelheid van klaarmaken
- Makkelijk portioneren en bereiden (warm of koud)
- Kostprijs per portie
- Ideaal basisproduct voor nevenbereidingen (duchesse, kroketten, ...). Of als bindmiddel (soepen, velouté)
Uitzicht en geur
Diepvries (€€)
- Ziet er lekker uit (zoals puree hoort te zijn), zachte geur van aardappel
Vers (€€€)
- Ziet er lekker uit (zoals puree hoort te zijn), ruikt naar aardappel
Droog (€)
- Gevarieerd uitzicht: van vaalgrijs tot licht geel, afhankelijk van merk en type (neutraal, met boter of melk)
- Ook de geur varieert
Smaak
Diepvries (€€)
- Lekker, wel opletten dat de puree niet te droog is, indien geen vocht wordt toegevoegd voor regeneratie
Vers (€€€)
- Kwalitatief, de lekkerste puree
Droog (€)
- Veel variatie. Soms nog boter, melk of kruiding nodig, andere poederpurees zijn af
- Goed testen wat voor jou het beste resultaat heeft.
Waste
Diepvries (€€)
- Je neemt wat je nodig hebt. Geen afval als je goed portioneert.
Vers (€€€)
- Je neemt wat je nodig hebt. Geen afval als je goed portioneert.
- Open verpakkingen: snel verwerken
Droog (€)
- Je neemt wat je nodig hebt. Geen afval als je goed portioneert.
Bereiding & tijd
Diepvries (€€)
- 10 à 15 min. Reken ook nog ontdooitijd.
- Opwarmen: 1. op vuur: opletten voor verbranding
2. Bain-marie: stabiel product, opletten voor uitdroging - Combineren met andere groenten = makkelijk
- Maar, enkel warm behandelbaar. Na afkoeling moeilijk op te warmen
Vers (€€€)
- Opwarmen: 1. Best in oven of combi, 15 à 20 min
2. Op vuur: sneller, let op voor verbranden
3. Bain-marie: stabiel, let op voor uitdroging - Combineren met andere groenten = makkelijk.
Of koop kant-en-klare groentenpuree - Maar, na afkoeling moeilijk terug op te warmen
Droog (€)
- 5 min.: water koken & mengen met poeder
- Bain-marie: stabiel, let op voor verwatering (merk-afhankelijk)
- Combineren met andere groenten = makkelijk
- Regenereren = makkelijk
Bekijk onze recepten
Kabeljauw 'dugléré' met puree
Eén gerecht op drie verschillende manieren. Bekijk hier hoe je de droge, diepvries en verse puree gebruikt.
Welke verkies jij?