Een lagere foodcost? Maak de rekenoefening: wij vergeleken voor dit gerecht de foodcost van een soep op basis van diepvriesbloemkool en verse bloemkool.
- Foodcost van het recept met verse bloemkool: € 2,21/kg
- Foodcost van het recept met diepvriesbloemkool: € 1,90/kg
Dat is een verschil tot zo'n 0,31 euro per kilo!
Foodcost-tips:
- Soepen zijn dé ‘foodcostremmers’ bij uitstek. Ze zijn makkelijk te bereiden én je kan je culinair en creatief uitleven in de afwerking.
- Geef je soep een upgrade door grijze garnaaltjes, blokjes ham of gerookte forel toe te voegen.
- Je zadenmix een boost geven? Ga voor chiazaad! Dat is een echte superfood.
- Gebruik het loof van de bloemkool! Dat geeft een lekkere smaak en mooie kleur aan je soep. Zo bespaar je ruim 30% waste en verlaag je je foodcost aanzienlijk!
Ingrediënten voor 1 liter:
Soep:
- 5 cl olijfolie extra bio
-
56 g ajuin ring
-
402 g bloemkool (zonder loof)
OF 402 g diepvriesbloemkool (in roosjes 5x15mm)
-
400 cl water
-
12 g groentebouillon poeder bio (50l) 1kg
-
1 g keukenzout zeer fijn everyday
-
1 g peper wit gemalen (muntok) Isfi
-
80 cl culinaire room 20% Culino
Afwerking & garnituur:
-
19 g bloemkool
-
10 g havermout bio 500g
-
11 g pittenmix Culino
-
1 g peterselie gehakt 200g
Allergenen: gluten, melk, noten