Frivole griet 

 10 personen      Voorgerecht      Luxueus gerecht

Foodcost-tip: 

1. Heb je een kleiner budget? Vervang de verse grietfilet door diepvrieskabeljauw (110600). Je bespaart hierdoor € 6,25 per persoon.

2. Tijd besparen? Dat doe je door kant-en-klare wittewijnsaus (123085) te gebruiken in plaats van zelf saus te maken. De foodcost is wel € 0,80 per persoon in plaats van € 0,26. Dus betaal je € 0,54 per persoon meer*.


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 100 g boter (67108)
  • 10 grietfilets (123596) van 100 g

Voor de saus:

  • 250 g rode paprika in blokjes (29851)
  • 1 dl olijfolie (66165)
  • 1 L visbouillon (74398)
  • 1 dl Noilly Prat (47010) of witte wijn

Voor de garnituren:

  • 2 puntpaprika’s, ontpit in reepjes (119523)
  • 200 g erwten (48954)
  • 200 g zeekraal (119790)
  • 1 dl olijfolie (66165)
  • broodcroutons (118423)
  • shisomix (119775)

Allergenen: vis, gluten, melk, selderij, sulfiet.
Bereidingswijze en voedingswaarden: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Verwarm de boter ‘noisette’ in de pan en bak de grietfilets.
  • Maak de saus: stoof de paprikablokjes in de olijfolie. Blus met de Noilly Prat en laat inkoken. Giet er de bouillon bij en laat de paprika gaar worden. Mix de saus en giet door een fijne zeef. Laat nog even reduceren.
  • Stoof de verschillende groenten beetgaar in de olijfolie.
  • Lepel de saus op het bord en schik daarop de gestoofde groenten en de gebakken grietfilet. Werk af met enkele croutons en wat shisoscheuten.

 

Tip 

  • Kies zelf de vissoort en portiegrootte: griet, tarbot, zalm, kabeljauw... van onze partner De Jager. Beschikbaar met en zonder vel. Ontdek het aanbod hier.

 

Voedingswaarden

  Gemiddelde voedingswaarden per 100 g     Frivole griet   
  Energie (kJ) 502
  Energie (kcal) 121
  Vetten 9,1
waarvan verzadigde vetzuren 7,9
  Koolhydraten 3,7
waarvan suikers 1,5
  Vezels 0,7
  Eiwitten 6,4
  Zout 0,38



 

 









*De foodcost van dit recept werd berekend met de prijzen van augustus 2021. Deze prijzen zijn enkel informatief en onder voorbehoud van wijzigingen.

Ontdek ook: