Bereidingswijze
- Verhit de olie in de pan en kleur er de haasfilets in aan. Schik in een ovenschaal.
- Bak in dezelfde pan de voorgegaarde rode biet. Deglaceer met de balsamicocrème, enkele takjes marjolein en het rodebietensap. Haal de rode biet uit de pan en leg bij de haas. Giet de wildfond bij de balsamico. Laat inkoken en giet door een fijne zeef.
- Kook de vitelotteaardappelen gaar. Verwijder de schil en snij ingelijke stukjes.
- Bak de vitelotte en witloofstronkjes in de koekenpan.
- Zet de haas in een voorverwarmde oven van 180 °C.
- Lepel de wildsaus op een bord en schik daarop de haasfilet. Werk af met de vitelotte, rode biet en witloof.
Tip
- Je kan haasfilet ook vervangen door bosduiffilet met vel (122906).
- Voeg faux gras (111080) of foie gras (119961) toe als extra garnituur.
Voedingswaarden
Gemiddelde voedingswaarden per 100 g |
Haas met seizoensgroenten |
Energie (kJ) |
433 |
Energie (kcal) |
103 |
Vetten |
4,0 |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,8 |
Koolhydraten |
20,6 |
waarvan suikers |
16,4 |
Vezels |
0,9 |
Eiwitten |
11,0 |
Zout |
0,12 |
*De foodcost van dit recept werd berekend met de
prijzen van augustus 2021. Deze prijzen zijn enkel informatief en onder
voorbehoud van wijzigingen.