Gegratineerde schelvis met achtgroentenpuree en grijze garnalen

 50 personen      hoofdgerecht   

Ingrediënten 

• 5,25 kg schelvishaasjes graatloos (119978). Graag verse vis? Gebruik vlaswijting (123562).
• 50 g Culino visfumet (110376)
• 250 g panko paneermeel (109886)
• 250 g gemalen gruyère (59467)
• 100 ml olijfolie (66061)
• 8 kg Boni aardappelpuree 8 groenten (120577)
• 2 L water
• 1 L Culino culinaire room (114000)
• 540 g botersaus citroen (22969)
• 500 g tuinerwten extra fijn minute, ontdooid (48553)
• 600 g grijze gepelde garnalen (22803)
• 1 bussel dille (114569)

Voeg dit recept (50 personen) toe aan je winkelwagen

 

Bereidingswijze

  1. Laat de schelvishaasjes ontdooien, dep deze droog met keukenpapier en bestrooi met de visfumet.
  2. Vermeng de panko, gruyère en olijfolie en strooi deze over de schelvishaasjes.
  3. Leg deze op de bakplaten en bak in de combi-steamer op180° C gedurende een 12-tal minuten. Hou warm.
  4. Verwarm de puree in de combi-steamer of kookpot.
  5. Voor de saus, breng water en culinaire room aan de kook,voeg de citroen-botersaus toe en laat de saus een 5-tal minuten sudderen alvorens te serveren.
  6. Presenteer in een diep bord: eerst de aardappelpuree, bovenop de schelvis en verdeel rondom de saus.
  7. Verwarm de erwtjes kort. Garneer met de erwtjes,grijze garnalen en dillepluksels.

Foodcost tip

  • Vervang grijze garnalen door roze gepelde garnalen(56049)..
  • Gebruik verse koolvis: 123538

 

Tip

  • Schelvishaasje kan je vervangen doorkabeljauwhaasjes van Culino (110601).
  • Onze porties vis zijn steeds verkrijgbaar in porties van 100 g, 150g en 180g. Zo kan je kiezen wat voor jouw gasten het beste past.

Vegetarische versie

Vervang de vis doorfalafel-balletjes (120349).