Ingrediënten
15 ml olijfolie extra bio (66145) |
155 g pittenmix Culino (110043)
|
1,29 kg knolselderblokjes bio (74708) |
65 g pijpajuin (29891) |
181 g ajuinringen (103932) |
65 g crispy bacon sneetjes (107372) |
2 g knoflook (29809) |
65 g croutons fijne kruiden (118427) |
930 ml water |
10 g ghoa cress kistje (119771) |
26 g groentebouillon bio poeder (74389) |
wit gemalen peper (36173) |
129 ml culinaire room 20% Culino (114000) |
keukenzout zeer fijn (36240) |
65 g witte selder (29862) |
|
Bereidingswijze
Soep
- Meng de knolselderblokjes met de uienringen, de knoflookteentjes en de olijfolie in een kom.
- Doe dit op een bakplaat en plaats in een hete oven op ± 220 °C tot de groenten lichtjes beginnen te kleuren.
- Meng ondertussen de groentebouillon met het water en voeg de geroosterde groenten erbij. Voeg vervolgens de room toe.
- Laat 15 minuten koken, mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Laat de pitten ± 4 minuten op 180 °C roosteren op een droge plaat. Werk af met zout.
Garnituur (± 25 gram per bord)
- Snijd selder, pijpajuin en crispy bacon fijn en vermeng.
- Leg de garnituur op de soep en werk af met croutons en cress.
- Serveer de pittenmix in een kommetje op tafel of in een soeplepel naast het bord.
Bereidingstip
- Werk je culinair en creatief uit in de afwerking van het gerecht. Vervang de bacon door gerookte forel, kwarteleitjes of parmezaanschilfers. “Boost” je pittenmix met het superfood chiazaad.
Foodcost tip
- Soepen zijn de foodcost “remmers” bij uitstek: ze zijn bereidbaar met lekkere diepvriesgroenten.