Hertenragout met Brabantse groenten

 10 personen      Hoofdgerecht   

Ingrediënten 

• 50 ml vloeibare vetstof (21724)
• 300 g uien, in blokjes (103933)
• 2 kg wild goulash (115764)
• 45 g Luikse siroop (118096)
• 250 ml geuzebier
• 500 ml water
• 25 g wildfond (74268)
• 500 g witloof chiconettes (120964)
• 500 g rapen (119736)
• 500 g wortelen (119665)
• 500 g spruitjes (48624)
• 50 g roomboter (67098)
• 15 g honing (118999)
• 1,5 kg krielaardappeltjes (120143)
• 50 ml olijfolie (110362)
• 50 g poivrade voor wild (35235)
• 40 g bruinesausbinder (35259)


> Deze ingrediënten toevoegen aan winkelwagen

Bereidingswijze

1. Verhit de vetstof en stoof de uien kort aan, voeg de hertengoulash toe en bak mooi aan. Kruid met peper en zout.

2. Voeg nu de Luikse siroop en geuze toe, laat inkoken.

3. Bevochtig met het water en voeg de wildfond toe, vermeng en laat afgedekt garen.

4. Reinig de chiconettes en stoof deze. Snij overlangs door en hou warm.

5. Snij de rapen en wortelen in gewenste vorm en stoom deze beetgaar samen met de spruitjes.

6. Verwarm de roomboter en wentel de wortelen, rapen en spruitjes erdoor. Kruid bij met peper en zout, voeg de honing toe en karamelliseer. Hou warm.

7. Was de krielaardappeltjes en dep droog, meng met de olijfolie en kruid bij met zeezout en peper. Verdeel over de bakplaten en bak op 200°C gedurende 20 minuten.

8. Bind de stoverij met de poivrade en bruinesausbinder en laat nog even doorkoken om de gewenste dikte te bekomen.

9. Voor de presentatie: schep de stoverij uit en garneer met de groenten en aardappelen. Bestrooi met de rozemarijn.

10. Klant kan deze opwarmen in een microgolf oven of in een warme luchtoven op 150° C gedurende een 30 tal minuten.


Foodcost tip

Maak van de groenteresten een soepje.

 

Take away tip

Geef bij dit gerecht, een appeltje of peertje met veenbessen bij.


Vegetarische versie

Werk met groentebouillon en vegetarische kipstukjes (109882). Pas op: korte gaartijd nodig. Bind met bruinesausbinder.