Peulvruchten, zoals kikkererwten en rode bonen, zijn erg handige producten in een professionele keuken.
Lang houdbaar, veelzijdig, voordelig, voedzaam, … Perfect om te verwerken in je menu dus.
Én een ideale manier om iets minder vlees te eten, en iets meer veggie. Want peulvruchten zitten vol eiwitten.
Het resultaat? Lekkere en goedkopere gerechten.
Waarom zijn peulvruchten top?
Maak het verschil met de peulenschil!
Goedkoop:
- ideaal om je foodcost onder controle te houden
Lang houdbaar:
- zonder verlies van voedingswaarde
- minder foodwaste
Glutenvrij
Heel gezond

Lekker, veelzijdig en makkelijk:
- Diepvries of droog (blik, bokaal, zak)
- Veel soorten beschikbaar
- Multi-inzetbaar: van lunch, hoofdgerecht tot dessert
- Makkelijk te combineren met andere groenten
- Mooi op je bord: veel smaken, kleuren, vormen
Plantaardig, goede vleesvervanger
- toegankelijker dan bv. tofu, want klanten kennen dit al
Peulvruchten verwerken in je gerechten? Zo begin je eraan
Ons assortiment peulvruchten
Peulvruchten zitten bomvol eiwitten. Hierdoor zijn ze excellente vleesvervangers.
Sommige peulvruchten, bv. snij- of sperziebonen, beschouwen we als groenten. Omdat ze minder eiwitten bevatten.
Ontdek hier onze 8 soorten eiwitrijke peulvruchten
Waarom zijn peulvruchten zo gezond?

Rijk aan eiwitten
- Daardoor zijn ze een goedkoop en milieuverantwoord alternatief voor vlees.
Bevorderen een regelmatige, langzame energieverbranding
- weinig calorieën (260-360 kcal/100 g gedroogde peulvruchten)
- rijk aan vezels (vertraagt de spijsvertering en geeft een verzadigd gevoel)
- rijk aan complexe koolhydraten
Glutenvrij
Geschikt voor mensen met diabetes
- helpt de bloedsuiker- en insulinespiegel te stabiliseren
Goed voor o.a. je hart en botten
- want veel B-vitaminen, mineralen en vezels

Peulvruchten staan in de donkergroene zone van de voedingsdriehoek.
Waarom zijn peulvruchten goed voor het milieu?
Peulvruchten belasten het milieu veel minder dan de meeste dierlijke producten.
Minder water, grond en CO²
In cijfers
’s werelds grootste groentemerk
familiebedrijf met meer dan 165 jaar passie voor groenten, granen en peulvruchten
produceren inmiddels op 56 locaties in 11 landen.
meer dan 100 producten in het Solucious-assortiment
Een aanbod op maat voor elk type chef
Hun toekomstvisie: plantaardige voeding als hoogtepunt van elke maaltijd.
Bonduelle wil chefs begeleiden in deze transitie met behulp van praktische en innovatieve oplossingen, die zorgen dat plantaardig koken voor professionals gemakkelijker, leuker én winstgevender wordt.
Door hun breed assortiment kan Bonduelle aan elk type chef een aanbod op maat voorstellen: verschillende bereidingswijzen en producttechnologieën.
Ze oogsten bijna al hun groenten met telers waarmee ze een langdurige samenwerking hebben. Hierdoor gaan ze voor ‘de juiste groente, op de juiste plaats, op het juiste moment’. En dat proef je!
Solucious neemt deel aan de Green Deal Eiwitshift op onze bord
Een initiatief van o.a. de Vlaamse Overheid en instituut Gezond Leven. Samen met meer dan 60 partners engageren we ons om plantaardige producten te promoten: iets minder vlees en vis, iets meer veggie. Meer info.