Er zijn steeds meer personen met een allergie of intolerantie voor gluten of lactose. Koken voor hen is niet evident. In samenwerking met Horeca Vlaanderen organiseerde Solucious een Innochef workshop rond gluten- en lactosevrije bereidingen.
Tijdens deze workshops lichtten we de belangrijkste kenmerken en aandachtspunten voor deze voedingsregimes toe. Daarna roerden de deelnemers zelf in de potten: ze leerden specifieke producten met hun eigenschappen kennen en omzeilden valkuilen in het productieproces.
Geniet nog even na met onze foto’s van deze boeiende workshopreeks:
Benieuwd naar ons volledige aanbod gluten- en lactosevrije producten?
Ontdek een ruim assortiment aangepaste voeding
afgestemd op de noden van jouw horecakeuken.
Zoek op labels van de verschillende voedingsprofielen
en krijg een overzicht van het aanbod.
Tips en tricks rond gluten- en lactosevrij koken
Let op
- Met gluten en lactose in: sauzen, bakstoffen en hulpmiddelen (bv. roux), charcuterie en bewerkt vlees
- Gluten en lactose verdwijnen niet door verhitting of bevriezing
- Allergenendeclaratie: vergeet niet alle glutenhoudende granen apart te vermelden
Kruisbesmetting voorkomen?
- Zorg voor een scheiding van het werkmateriaal (bv. bak frieten en kroketten in een aparte friteuse)
- Was je potten en pannen goed af
- Bereid gluten- en lactosevrije maaltijden zoveel mogelijk afgedekt
- Hersluit onmiddellijk de verpakking of herverpak in een afgesloten container
Communicatie
- Informeer de klant over je gluten- en lactosevrij aanbod
- Vermeld altijd dat je alles doet om kruisbesmetting te voorkomen, maar dat je dit niet kan garanderen