Kabeljauw op zuiderse wijze

 20 personen

kabeljauw

Ingredienten 

25 kg kabeljauw (110602)  250 g truffelsap (115927)
2 kg aspergetips (53362)  Peper, zout
2,5 kg kerstomaten (29882)  3 kg tagliatelle (17444)
35 g visfumet (110376)  1 stuk knolselder (29405)
1,5 L room (67042)  12 g kurkuma (36269)
1 L halfvolle melk (115617)  Olijfolie (66045)
250 g boter (67111)  1 bussel kervel (114574)

Bereidingswijze

  1. Laat de aspergetips kort koken in water met zeezout. Laat vervolgens schrikken in ijswater. Kook achteraf in hetzelfde water de pasta.

  2. Verwi jder de ruwe schil van de knolselder en snij in grove blokjes.

  3. Breng de knolselderblokjes aan de kook in 1 L melk en 300 ml warm water tot wanneer ze zacht zijn.

  4. Breng de knolselder over in een cutter en voeg kurkuma, peper & zout en 70 g boter toe. Hou het kookvocht bij voor de saus.

  5. Mix tot een zachte crème.

  6. Breng de het kookvocht terug aan de kook, voeg visfumet toe en laat inkoken.

  7. Voeg vervolgens truffelsap, versnipperde kervel en room toe en laat de saus inkoken tot de juiste consistentie.

  8. Werk af met peper & zout en monteer met boter.

  9. Assaisoneer de vis met peper & zout en bak per portie af in boter.

  10. Besprenkel de kerstomaten met olijfolie en bak ze kort in de pan of combisteamer. Gebruik de takjes als decoratie.