Hittegolf? Hou het hoofd koel

Hittegolf? Hou het hoofd koel 

Zomerdagen zijn zalig. Want dan genieten we optimaal van de zonnestralen. Maar wat als het té warm wordt? Dan snakt ons lichaam naar afkoeling. Zeker kinderen en sen­ioren verdienen tijdens een hittegolf extra aandacht. Met onze coole tips hou jij hen in topvorm.

 


1. WATER, WATER EN NOG EENS WATER

Tijdens zwoele dagen zweten we veel. En wie vocht afdrijft, moet er ook weer opnemen. Want anders drogen we uit. Schenk daarom 1,5 tot 2 liter water per persoon per dag uit.

Vind je water te gewoon? Voeg dan een extraatje toe zoals muntblaadjes, citroen of komkommerschijfjes.

 

Thee? Prima idee! 
Ook thee is heilzaam tijdens hete dagen. De warme drank doet onze temperatuur eerst even stijgen. Maar … als tegenreactie gaat ons lichaam afkoelen: ideaal dus.

 


2. RAUWE KOST

Warme ovenschotels in de zomer? Die vallen niet echt in de smaak. Breng verkoeling op het bord – bijvoorbeeld met frisse (pasta)slaatjes. Werk met rauwkost als radijzen, tomaten en komkommer.

Ook al is de eetlust minder … kijk erop toe dat de kinderen en senioren hun drie maaltijden per dag krijgen.

 

3. FRUITIG DESSERT

Fruit is gezond én verfrissend. Kies voor waterrijke vruchten zoals aard­beien, perziken en citrusvruchten. Trakteer met een heerlijke fruitsalade.

Of serveer watermeloen want die zit boordevol sap, perfect om uitdroging tegen te gaan.

 

IJS is wijs
Het hoeft natuurlijk niet altijd gezond te zijn. Zwoele zomerdagen smeken gewoon om … ijsjes! Een kleurrijke raket of een bolletje sorbet slaat niemand af. Ontdek ons aanbod ijs.

 

4. OPPASSEN VOOR DE ZON

Voldoende drinken is één ding. Maar er is meer nodig om kinderen en senioren veilig door de hitte te loodsen.
Zorg voor:
beschermende kledij. Luchtige kleren, een zonnehoed en –bril zijn een must.
schaduw. Tussen 12 en 15 uur schijnt de zon genadeloos hard. Hou kinderen en senioren dan in de schaduw: onder een parasol of – nog beter – binnen.
verkoeling. Niets zaliger dan een voetbadje of een lauwe douche.

 

Solucious brengt verfrissing tijdens de hittegolf.  Duik snel in ons aanbod.


COVID-19 stelt ons voor nieuwe uitdagingen tijdens warmteperiodes. De Vlaamse Overheid geeft ons een overzicht van de hittemaatregelen in tijden van COVID-19. Meer info.