Bederf je kamp niet:   SOS voedselveiligheid!

Bederf je kamp niet:  
SOS voedselveiligheid!

Ben je lid van een kookploeg? Dan stil jij de honger van rammelende maagjes. Maar je draagt ook heel wat verantwoordelijkheid. Respecteer de regels voor voedsel­veiligheid en garandeer een zorgeloos kamp voor iedereen.


Boodschappen doen voor een kamp is een hele klus. Winkelkarren vullen, auto’s in- en uitladen, ... Wist je dat het veel gemakkelijker kan? Plaats je bestelling online bij Solucious. Onze vrachtwagen bezorgt ze op je kampplaats. En dan is het aan jou om ermee aan de slag te gaan.

 

De regels voor voedselveiligheid:


1. INGREDIËNTEN CONTROLEREN

Onze producten komen normaal piekfijn tot bij jou. Check voor de zekerheid gerust even of:

  • de verpakking dicht is.
  • de houdbaarheidsdatum in orde is.

 

2. VOEDSEL BEWAREN

Bewaar je producten in de beste omstandigheden:

  • Leg vlees, vis en gevogelte meteen fris. En check dagelijks of de temperatuur in de koelkast nog in orde is.
  • Stop je voedingsmiddelen in afgesloten bakken en zet ze niet op de grond. Zo houd je ze weg van ongedierte.
  • Scheid rauwe en ongewassen producten van bereide gerechten.

 

   Voeding

   Aanbevolen temperatuur

   Diepvriesproducten

   -18 °C

   Gehakt, gevogelte en vis

   < 4 °C

   Vlees

   < 7 °C

   Groenten en fruit

      7 °C

 

Geen koelkast? Speel op veilig met niet-bederfbare producten zoals salami, tonijn in blik en spaghettisaus uit een bokaal.

 

3. MAALTIJDEN BEREIDEN

Goed, je bent klaar om in de potten te roeren. Het codewoord? Hygiëne, hygiëne en … hygiëne.

Jij

  • Stop je haren netjes weg en trek propere kleren aan.
  • Was je handen voor je het eten aanraakt. Zorg dus dat er altijd water, zeep en een papierrol in de buurt is.
  • Dek wondjes af met een pleister. Ben je ziek? Dan blijf je maar beter weg van het kookvuur.

 

Je werkruimte

  • Zorg dat je keuken er spic en span bij ligt. Het eten mag absoluut niet in aanraking komen met stof en vuil.
  • Vlees, vis, groenten, …? Gebruik voor elk type voeding een ander mes en een aparte snijplank.
  • Doe de afwas met heet water en zeep.


4. GERECHTEN SERVEREN

Klaar om het eten voor te schotelen? Denk eraan:

  • Vlees, vis en gevogelte moeten goed doorbakken zijn.
  • Warme maaltijden serveer je warm – minimaal 65 °C.
  • Koude gerechten (ook pastasalades) dien je ook koud op – maximaal 7 °C.


5. RESTJES BEWAREN

Maagjes gevuld, buikjes rond. Maar … er is nog over. Wat nu?

  • Bewaar overschotjes in een propere pot. Hergebruik ze niet in een ander gerecht.
  • Stond je bederfbare eten meer dan twee uur in de warmte? In de vuilnisbak ermee!
  • Voeding uit een geopend blik hou je beter niet bij.

 

 

Bijna kamptijd? Plaats nu je bestelling.

Dan brengen wij alles tot bij jou.