Fishsticks met zomerse andijviepuree

 20 personen      1,40 €/pers.      60 min.

Ingrediënten 

80 stuks   Fishsticks (57621) 200 g   Pijnboompitten (11618)
4 dikke stukken   Andijvie (29632) 1/2 L   Halfvolle melk (23537)
5 kg   Aardappelen (120130) 5 EL   Olijfolie (66165)
2 stuks   Uien (29806)
Nootmuskaat (36541)
100 g   Halfgedroogde kerstomaten in olie (75101) Peper en zout

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (20 min.)

  1. Bak de pijnboompitten goudbruin in een grote kookpot. Haal ze eruit en zet opzij.

  2. Snij ondertussen de andijvie in fijne reepjes.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

 

Bereiding (40 min. + baktijd)

  1. Kook de aardappelen ± 30 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de uien 5 min. glazig.  Roer er de andijvie onder en laat 10 à 15 min. slinken.

  3. Giet de aardappelen af en prak fijn met een pureestamper. Roer er de andijvie, de halfgedroogde kerstomaten en de melk onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  4. Bak de fishsticks af in de friteuse of bak ze goudbruin in wat vetstof in een braadpan.

 

Tips

Glutenvrije variant

  1. Paneer zelf stukken vis met glutenvrij paneermeel. Snij de vis in repen, wentel eerst door glutenvrije bloem, dan door een losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel.

Lactosevrije variant

  1. Vervang de melk door een lactosevrije melkdrank of door plantaardige alternatieven zoals rijstdrank of sojadrank.