Ingrediënten
80 stuks Fishsticks (57621) |
200
g Pijnboompitten (11618)
|
4
dikke stukken Andijvie (29632) |
1/2
L Halfvolle melk (23537) |
5
kg Aardappelen (120130) |
5
EL Olijfolie (66165) |
2 stuks Uien (29806)
|
Nootmuskaat (36541) |
100
g Halfgedroogde kerstomaten in olie (75101) |
Peper en zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (20 min.)
- Bak
de pijnboompitten goudbruin in een grote kookpot. Haal ze eruit en zet opzij.
- Snij
ondertussen de andijvie in fijne reepjes.
- Snipper
de uien fijn.
- Schil
de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Bereiding (40 min. + baktijd)
- Kook
de aardappelen ± 30 min. gaar in lichtgezouten water.
- Verhit
ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de uien 5 min. glazig. Roer er de andijvie onder en laat 10 à 15 min.
slinken.
- Giet
de aardappelen af en prak fijn met een pureestamper. Roer er de andijvie, de
halfgedroogde kerstomaten
en de melk onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
- Bak
de fishsticks af in de friteuse of bak ze goudbruin in wat vetstof in een
braadpan.
Tips
Glutenvrije variant
- Paneer
zelf stukken vis met glutenvrij paneermeel. Snij de vis in repen, wentel eerst
door glutenvrije bloem, dan door een losgeklopt ei en ten slotte door het
paneermeel.
Lactosevrije variant
- Vervang
de melk door een lactosevrije melkdrank of door plantaardige alternatieven
zoals rijstdrank of sojadrank.