Ingrediënten
500 g Geraspte emmentaler (54233) |
20 stuks Voorgebakken keizersbroodjes (57693)
|
2 stuks Courgette (29897) |
800
g Tomatenstukjes (10726) |
2 stuks Aubergine (29622) |
1
dl Olijfolie (66165) |
2 stuks Ui (29806)
|
5
EL Italiaanse kruidenmix (120949) |
500 g Champignons (29692)
|
Peper
en zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (20 min.)
- Snipper
de uien heel fijn.
- Snij
de courgettes, de aubergines en de champignons in kleine blokjes van 1 cm.
- Snij
het bovenste stukje van de broodjes en hol de broodjes lichtjes uit. Hou de
dekseltjes apart.
Bereiding (30 min.)
- Verwarm
de oven voor op 180 °C.
- Verhit
de olijfolie in een kookpot en stoof de uien, de courgettes, de aubergines en
de champignons 5 min.
- Overgiet
met de tomatenstukjes en kruid met de Italiaanse kruidenmix. Laat 15 min.
sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
- Schik
de broodjes op een bakplaat met bakpapier en vul met de groentemengeling. Bestrooi
met de geraspte kaas. Zet de dekseltjes opnieuw op de broodjes en zet 15 min.
in de voorverwarmde oven.
Tips
- Ook
andere groenten zijn lekker in dit broodje, zoals fijngesneden broccoli,
spinazie …
- Liever
vlees? Dan kan je er ook stukjes ham of kipfilet (charcuterie) onder mengen.