Gevuld broodje ratatouille

 20 personen      1,30 €/pers.      50 min.

Ingrediënten 

500 g   Geraspte emmentaler (54233) 20 stuks  Voorgebakken keizersbroodjes (57693)
2 stuks   Courgette (29897) 800 g   Tomatenstukjes (10726)
2 stuks    Aubergine (29622) 1 dl   Olijfolie (66165)
2 stuks   Ui (29806)
5 EL   Italiaanse kruidenmix (120949)
500 g   Champignons (29692)
Peper en zout

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (20 min.)

  1. Snipper de uien heel fijn.

  2. Snij de courgettes, de aubergines en de champignons in kleine blokjes van 1 cm.

  3. Snij het bovenste stukje van de broodjes en hol de broodjes lichtjes uit. Hou de dekseltjes apart.

 

Bereiding (30 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de uien, de courgettes, de aubergines en de champignons 5 min.

  3. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met de Italiaanse kruidenmix. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Schik de broodjes op een bakplaat met bakpapier en vul met de groentemengeling. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de dekseltjes opnieuw op de broodjes en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

 

Tips

  1. Ook andere groenten zijn lekker in dit broodje, zoals fijngesneden broccoli, spinazie …

  2. Liever vlees? Dan kan je er ook stukjes ham of kipfilet (charcuterie) onder mengen.
Producten ophalen...