Ingrediënten
20 stuks Knacki-worsten (69838) |
1
zakje Bakpoeder (17853)
|
50
g Ongezouten melkerijboter (67211) |
1
snuifje Zout |
600
g Tarwebloem (17898) |
|
Voor de broccolidip:
1 stuk Broccoli (29871) |
1/2 Rode ui (29818)
|
1 stuk Tomaat (29893) |
170
g Griekse yoghurt (109154) |
Sap van 1/2 limoen (93473) |
Peper en zout |
1
teentje Knoflook (29809)
|
|
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (15 min.)
- Snij
de broccoli in roosjes en kook 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water.
Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- Meng
ondertussen de bloem samen met het bakpoeder en het zout in een kom.
- Verwarm
2,5 dl water lichtjes in een kookpot en laat er de boter in smelten.
- Voeg
toe aan de bloemmengeling en kneed tot een soepel, glad deeg.
- Snij
de tomaat en de halve rode ui in stukken.
- Mix
de broccoli samen met het knoflook, de rode ui, de tomaat en het limoensap. Roer er de
Griekse yoghurt onder en kruid met peper en zout.
Bereiding (10 min.)
- Neem
een beetje deeg en rol tussen de handpalmen tot een lange platte sliert. Je
hebt er zo 20 nodig.
- Steek
de worsten op stokjes en rol een deegsliert rond elke worst.
- Bak
de worst boven het kampvuur tot het deeg goudbruin is en draai geregeld om.
Serveer met de broccolidip.
Tips
- Hou
de broodjes niet te dicht tegen het vuur, zodat ze niet aanbranden.
- Je
kan de worstenbroodjes ook ± 15 min. bakken in een voorverwarmde oven, op 180
°C.
- Voeg
1 eetl. Italiaanse of Provençaalse kruiden toe aan het deeg voor een extra
kruidige toets.