Kampvuurbroodjes met broccolidip

 20 personen      0,40  €/pers.      25 min.

Ingrediënten 

20 stuks   Knacki-worsten (69838) 1 zakje   Bakpoeder (17853)
50 g   Ongezouten melkerijboter (67211)  1 snuifje   Zout
600 g   Tarwebloem (17898)  

Voor de broccolidip:

1 stuk   Broccoli (29871) 1/2   Rode ui (29818)
1 stuk   Tomaat (29893)  170 g   Griekse yoghurt (109154)
Sap   van 1/2 limoen (93473)  Peper en zout
1 teentje   Knoflook (29809)
 

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

 

Bereidingswijze

Voorbereiding (15 min.)

  1. Snij de broccoli in roosjes en kook 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  2. Meng ondertussen de bloem samen met het bakpoeder en het zout in een kom.

  3. Verwarm 2,5 dl water lichtjes in een kookpot en laat er de boter in smelten.

  4. Voeg toe aan de bloemmengeling en kneed tot een soepel, glad deeg.

  5. Snij de tomaat en de halve rode ui in stukken.

  6. Mix de broccoli samen met het knoflook, de rode ui, de tomaat en het limoensap. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met peper en zout.

 

Bereiding (10 min.)

  1. Neem een beetje deeg en rol tussen de handpalmen tot een lange platte sliert. Je hebt er zo 20 nodig.

  2. Steek de worsten op stokjes en rol een deegsliert rond elke worst.

  3. Bak de worst boven het kampvuur tot het deeg goudbruin is en draai geregeld om. Serveer met de broccolidip.

 

Tips

  1. Hou de broodjes niet te dicht tegen het vuur, zodat ze niet aanbranden.

  2. Je kan de worstenbroodjes ook ± 15 min. bakken in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

  3. Voeg 1 eetl. Italiaanse of Provençaalse kruiden toe aan het deeg voor een extra kruidige toets.