Spinaziepasta met spekjes en venkel

 20 personen      1,20 €/pers.      45 min.

Ingrediënten 

1,5 kg   Gerookte spekblokjes (104074) 2 kg   Volkoren penne rigate (107216)
2,5 kg   Verse spinazie (29856)  6 EL   Olijfolie (66165)
2 stuks    Venkelknollen (29888)  2 EL   Tijm (gedroogd) (36516)
5 teentjes   Knoflook (29809)  Peper en zout

 

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (20 min.)

  1. Snipper de knoflook fijn.

  2. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1 cm.

  3. Hak de spinazie grof.

 

Bereiding (25 min.)

  1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verhit intussen de olijfolie in een ruime kookpot en stoof het knoflook, de venkel, de tijm 10 min. op een zacht vuur.

  3. Voeg de spekblokjes toe en laat nog 5 min. bakken.

  4. Voeg de spinazie toe en roer enkele min. tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de groenten en het spek onder de pasta.

 

Tip

Glutenvrije variant

  1. Vervang de volkorenpasta door glutenvrije penne rigate.