Ingrediënten
1,5 kg Gerookte spekblokjes (104074) |
2 kg Volkoren penne rigate (107216)
|
2,5 kg Verse spinazie (29856) |
6 EL Olijfolie (66165) |
2 stuks Venkelknollen (29888) |
2 EL Tijm (gedroogd) (36516) |
5 teentjes Knoflook (29809) |
Peper en zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (20 min.)
- Snipper de knoflook fijn.
- Snij de
venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1 cm.
- Hak
de spinazie grof.
Bereiding (25 min.)
- Kook
de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit
intussen de olijfolie in een ruime kookpot en stoof het knoflook, de venkel, de
tijm 10 min. op een zacht vuur.
- Voeg
de spekblokjes toe en laat nog 5 min. bakken.
- Voeg
de spinazie toe en roer enkele min. tot ze geslonken is. Kruid met peper en
zout.
- Meng
de groenten en het spek onder de pasta.
Tip
Glutenvrije variant
- Vervang de volkorenpasta door glutenvrije penne rigate.