Stoofvlees van varken met zoete eierpuree

 20 personen      2,30 €/pers.      2u.30 min.

Ingrediënten 

4 kg   Varkensstoofvlees (113470) 2 L   Kippenbouillon(5 blokjes opgelost in 2 L heet water) (74575)
15 stuks   Wortelen (29890) 4 EL   Bloem (17898) 
5 kg   Aardappelen (120130) 1 dl   Olijfolie (66165)
4 stuks   Ui (29806)
5 blaadjes   Laurier (36537)
8   Eieren (116807)
3 EL   Tijm (gedroogd) (36516)
5 dl   Melk (23537)
2 EL   Nootmuskaat (36541)
990 g   Zoete maïs (08584)
Peper en zout

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (30 min.)

  1. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af.

  2. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Laat de maïs uitlekken.

  4. Snij de wortelen in gelijke stukken.

  5. Snij de uien in gelijke stukken.

  6. Pel de eieren en prak fijn met een vork.

 

Bereiding (30 min. + 1u.30min. stooftijd)

  1. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak het varkensstoofvlees in verschillende porties goudbruin aan alle kanten. Verhit bij elke bakbeurt wat olijfolie in de pan en doe het gebakken stoofvlees in een grote kookpot.

  2. Roer de bloem en de uien onder het stoofvlees. Overgiet met de bouillon, voeg de tijm en de blaadjes laurier toe en roer alles goed onder. Dek af en laat 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  3. Kook ondertussen de aardappelen 20 à 30 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een pureestamper.

  4. Roer er de maïs, de geplette eieren en de melk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Voeg de wortelen toe aan het stoofvlees, roer goed en laat nog 20 min. garen. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als er te weinig vocht is. Zo zal het stoofvlees niet aanbranden. Kruid met peper en zout.