Ingrediënten
4
kg Varkensstoofvlees (113470)
|
2 L Kippenbouillon(5 blokjes opgelost in 2 L heet water) (74575)
|
15 stuks Wortelen (29890) |
4 EL Bloem (17898)
|
5
kg Aardappelen (120130) |
1
dl Olijfolie (66165) |
4 stuks Ui (29806)
|
5
blaadjes Laurier (36537) |
8 Eieren (116807)
|
3
EL Tijm (gedroogd) (36516) |
5
dl Melk (23537)
|
2
EL Nootmuskaat (36541) |
990
g Zoete maïs (08584)
|
Peper
en zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (30 min.)
- Kook
de eieren 10 min. hard in water. Giet af.
- Schil
intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Laat
de maïs uitlekken.
- Snij
de wortelen in gelijke stukken.
- Snij
de uien in gelijke stukken.
- Pel
de eieren en prak fijn met een vork.
Bereiding (30 min. + 1u.30min. stooftijd)
- Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en
bak het varkensstoofvlees in verschillende porties goudbruin aan alle kanten.
Verhit bij elke bakbeurt wat olijfolie in de pan en doe het gebakken stoofvlees
in een grote kookpot.
- Roer
de bloem en de uien onder het stoofvlees. Overgiet met de bouillon, voeg de
tijm en de blaadjes laurier toe en roer alles goed onder. Dek af en laat 1 u.
30 min. sudderen op een zacht vuur.
- Kook
ondertussen de aardappelen 20 à 30 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en
prak fijn met een pureestamper.
- Roer
er de maïs, de geplette eieren en de melk onder. Kruid met nootmuskaat, peper
en zout.
- Voeg
de wortelen toe aan het stoofvlees, roer goed en laat nog 20 min. garen. Voeg
eventueel nog wat bouillon toe als er te weinig vocht is. Zo zal het stoofvlees
niet aanbranden. Kruid met peper en zout.