Duurzame voeding in de zorg:
van visie tot actie
Netwerkevent voor directeurs in de zorg!

Markeer donderdag 26 september 2024 in je agenda voor het netwerkevent van Solucious!
Place to be: Vis van A, aan de Antwerpse dokken.

Snelle links

Gezonde, duurzame en lekkere voeding is een hefboom bij herstel en preventie van ziektes. Maar wat zijn de bouwstenen van een weloverwogen, futureproof voedingsbeleid in de zorg- en ziekenhuissector? Met uitdagingen als de eiwittransitie, voedselverspilling en klimaatimpact in het achterhoofd. In samenwerking met Mosquito In The Room brengt Solucious kennis, inspiratie en beslissingsmakers uit de sector samen tijdens een gloednieuw netwerkevent.



Wat is jouw visie op voeding in de zorg? We staan samen stil bij het thema, leggen uitdagingen rond duurzame voeding op tafel, wisselen bevindingen uit en creëren een setting om de voedingsvraagstukken van de sector beter te begrijpen. Een inspirerend en blikverruimend netwerkevent voor het C-level van de ziekenhuis- en zorgsector. Zoek je mee naar oplossingen om van lekkere, gezonde en toekomstbestendige voeding nog meer de norm te maken?

Benieuwd wat er op de planning staat?


Bekijk de agenda    Schrijf je in 

Zet voet aan wal op ons netwerkevent als je...


  • Een kritische blik wil werpen op je eigen voedingsbeleid en je visie wil aanscherpen
  • Deel wil uitmaken van een uniek event en wil netwerken met gelijke
  • Samen oplossingen wil zoeken om van lekker, toekomstbestendig en gezond eten de voedingsnorm te maken
  • Je smaakpapillen wil verwennen met een duurzame en gastronomische lunch, bereid door Bart De Pooter


Onder de genodigden


Relevante spelers en professionals uit de zorg- en ziekenhuissector, die impact creëren op het hoogste niveau en het voedingsbeleid in de organisatie mee vormgeven: bestuurder, directeurs, departementshoofden en facilitaire en aankoop managers.

Schrijf je in 

Agenda

Interactief panelgesprek: Liefde van de zorg gaat door de maag
 

Christophe Maes 

Bestuur
Cure & Care

Michael Sels 

Hoofddiëtist
UZA

Philip Dupont 

Faciliteir Manager
AZ Groeninge

Manuella Hoste

Sales & marketing director
Aramark

Petra Debruyne 

Departementshoofd
facilitaire diensten UZ Gent

  We duiken in de trends en uitdagingen rond duurzame voeding in de zorgsector.
  Onze panelleden delen hun inzichten over hoe voeding bijdraagt aan een kwaliteitsvolle zorg.
  Ontdek samen met hen wat haalbaar en betaalbaar is. En ga mee in gesprek via verschillende publiekspolls.
  Verwacht je aan een dynamische uitwisseling over één van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd.
  Samen zoeken we de weg om van lekkere, duurzame en gezonde voeding de norm binnen de sector te maken.

Sluit aan bij impactvolle sessies


Duurzaamheidsinitiatieven van de overheid voor de zorgsector


Vandaag bestaan er verschillende overheidsinitiatieven om duurzaamheid binnen de zorgsector te bevorderen, denk aan de Green Deal Duurzame Zorg, het Klimaatgezondheidsplan, …

Hoe helpen deze overheidsinitiatieven de zorgsector om duurzaamheidsdoelen te bereiken? Welke concrete stappen kunnen zorginstellingen nemen om bij te dragen aan een duurzame toekomst? Welke regelgeving en rapportage gelinkt aan duurzaamheid komt er op hen af?


Impact van voeding in de zorg


Voeding als bouwsteen van ‘geneeskunst’: voor betere en duurzame zorg.

Een goed gedragen visie op voeding binnen de zorgsector is van cruciaal belang. Hoe bevordert een strategisch voedingsaanbod méér dan alleen de gezondheid en het welzijn van patiënten? En hoe speelt het een rol in de duurzame transitie van de zorgsector? Welke concrete uitdagingen én oplossingen zien ze in Nederland?

Praktische info



Het event in details

  Restaurant Vis van A

  Donderdag 26 september 2024 

    De toegangsprijs van 325 euro betaalt Solucious voor jou

    De sessies zijn enkel in het Nederlands

A-locatie in Antwerpen: Vis van A


Netwerken doe je op de juiste plek. In een stijlvol decor. Op een locatie die inspireert en het event naar een nog hoger niveau tilt.

Welkom in Vis van A, het vis- en groenteconcept van sterrenchef Bart De Pooter! Dé Belgische chef en ondernemer die van lokaal, ultravers en duurzaam z’n visitekaartje maakte. Met groenten van eigen landbouwgrond en verse vis- en schaaldieren uit de nabijgelegen Noordzee, is het hippe restaurant van De Pooter dé perfecte setting voor het Solucious-netwerkevent. Mét zicht op de Schelde en een interieur dat uitnodigt om na te tafelen. 

Iets voor jou

Netwerken met relevante zorgpartners en con-collega’s? Informatie vergaren over de impact van voeding op patiënt en planeet? En dat op een populaire en prachtige locatie met een Belgische sterrenchef?


Schrijf je in 

Met dank aan onze partners