Gezonde, duurzame en lekkere voeding is een hefboom bij herstel en preventie van ziektes. Maar wat zijn de bouwstenen van een weloverwogen, futureproof voedingsbeleid in de zorg- en ziekenhuissector? Met uitdagingen als de eiwittransitie, voedselverspilling en klimaatimpact in het achterhoofd. In samenwerking met Mosquito In The Room bracht Solucious kennis, inspiratie en beslissingsmakers uit de sector samen tijdens een gloednieuw netwerkevent.
We brainstormen graag samen verder over duurzame voeding.
Het netwerkevent zorgde voor...
- Een kritische blik op je eigen voedingsbeleid en aangescherpte visie
- Een deelname aan een uniek event en je netwerkte met gelijken
- Het samen zoeken naar oplossingen om van lekker, toekomstbestendig en gezond eten de voedingsnorm te maken
- Het verwennen van je smaakpapillen met een duurzame en gastronomische lunch, bereid door Bart De Pooter
Onder de genodigden waren
Relevante spelers en professionals uit de zorg- en ziekenhuissector, die impact creëren op het hoogste niveau en het voedingsbeleid in de organisatie mee vormgeven: bestuurder, directeurs, departementshoofden en facilitaire en aankoop managers.
Dit stond er op de agenda
Interactief panelgesprek: Liefde van de zorg gaat door de maag
We doken in de trends en uitdagingen rond duurzame voeding in de zorgsector.
Onze panelleden deelden hun inzichten over hoe voeding bijdraagt aan een kwaliteitsvolle zorg.
Ontdekten samen met hen wat haalbaar en betaalbaar was. En gingen mee in gesprek via verschillende publiekspolls.
Het was een dynamische uitwisseling over één van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd.
Samen zochten we de weg om van lekkere, duurzame en gezonde voeding de norm binnen de sector te maken.
Je sloot aan bij impactvolle sessies
A-locatie in Antwerpen: Vis van A
Netwerken deden we in een stijlvol decor. Op een locatie die inspireert en het event naar een nog hoger niveau tilt.
Welkom in Vis van A, het vis- en groenteconcept van sterrenchef Bart De Pooter! Dé Belgische chef en ondernemer die van lokaal, ultravers en duurzaam z’n visitekaartje maakte. Met groenten van eigen landbouwgrond en verse vis- en schaaldieren uit de nabijgelegen Noordzee, was het hippe restaurant van De Pooter dé perfecte setting voor het Solucious-netwerkevent. Mét zicht op de Schelde en een interieur dat uitnodigt om na te tafelen.
Iets voor jou
Netwerken met relevante zorgpartners en collega’s. Informatie vergaren over de impact van voeding op patiënt en planeet. En dat op een populaire en prachtige locatie met een Belgische sterrenchef!
Samen hiermee aan de slag
Nu is het de uitdaging om duurzame voeding op je menu te zetten.
Inspireerden de sprekers je? Of deel je al graag met ons enkele ideeën of actiepunten?
We brainstormen graag samen verder over duurzame voeding.