Assortiment van gerookte zalm

 10 personen      Voorgerecht


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 300 g zeekraal (119790)
  • 600 g gerookte zalm (119974)
  • 10 sneetjes van 60 g terrine met zalm en bieslook (111100)
  • 500 g mousse van gerookte zalm (115904)
  • 10 sneetjes wit toastbrood (124504)
  • 400 g gemarineerde kerstomaten (125482)
  • 1 kleine rode ajuin (123529)
  • Vers gehakte peterselie (62913)


Allergenen: schaaldieren, eieren, vis, melk, granen, selderij, weekdieren
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Wat meer budget? Graag nog verfijnder? 

Vervang dan de gerookte zalm door Gravad Lax-zalm (126093).

Graag nog een sausje? 

Meng cocktailsaus (35929) met wat peterselie, fijngehakte rode ajuin en olie van de gemarineerde tomaat.

Liever een warm voorgerecht?

Maak dan scharrolletjes met zalm klaar (75617). Serveer het met gebakken zeekraal (119790) en wittewijnsaus (35160).

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Maak de tomatensalsa:
    - Hak de rode ajuin fijn.
    - Meng deze met de gemarineerde kerstomaatjes en wat gehakte peterselie.
  • Kook de zeekraal. Spoel meteen met ijskoud water om de groene kleur te behouden.
  • Toast het brood.
  • Presenteer wat zeekraal op het bord, met in het midden de tomatensalsa.
  • Schik daarrond de gerookte zalm, een lepel (quenelle) mousse, de in balkjes gesneden terrine en het toastbrood.

Ontdek ook: