Gehaktballen in tomatensaus met dubbele room Mardsous

 100 pers.      Hoofdgerecht

In samenwerking met  Maredsous


balletjes in tomatensaus-Maredsous

Ingrediënten voor 100 personen:

  • 5 kg Maredsous® Dubbele Crème (59536)
  • 1,5kg gekruid varkens- en kalfsgehakt (125569)
  • 50 uien (29816)
  • 8,25 kg tomatenpassata (121953)
  • 50 laurierblaadjes (36537)
  • 1 takje rozemarijn (33373)
  • Een snufje zout en peper
  • 300 basilicumblaadjes (29843)
     
Allergenen: Melk, eieren, granen, sojabonen, mosterd en selderij
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Vul de ijsblokjesbakjes met Maredsous® Double Cream. Leg ze minimaal 1 uur in de vriezer.
  • Vorm grote balletjes van het gehakt en leg de ijsblokjes in het midden. Sluit ze en bewaar ze koel.
  • Schil de uien en snijd ze in ringen. Smelt ze in een pan met een beetje olie. Voeg de tomatenpassata, het laurierblad en de romaine toe en laat nog 10 minuten op laag vuur koken. Zout en peper.
  • Voeg de gehaktballetjes toe, kook afgedekt en op laag vuur gedurende 25 minuten. Tijdens het koken smelt de Maredsous® Double Cream in het hart van de gehaktballen.
  • Bestrooi het gerecht met basilicumblaadjes en serveer.