Bereidingswijze
-
- Laat de service producten ontdooien.
- Giet de geraspte wortel af, spoel met koud water en laat uitlekken.
- Meng de bulgur, groene linzen, geraspte wortel en de gegrild paprika reepjes met het citroensap, peper en zout.
- Meng de Griekse yoghurt met de za'atar kruiden.
- Dresseer het bulgur-groene linzen mengsel in bowl en garneer met de waterkers, de parelcouscous en salad pea.
Uitstoot van dit gerecht, berekend met Klimato 
Ultieme tips voor een salade en saladebar?
Geef je verkoop een duwtje met deze 6 tips voor aantrekkelijke presentatie en slimme communicatie.
- Plaats producten met een hogere marge vooraan in je salad bar, en proteïne-rijke producten (die vaak duurder zijn) als laatste in de looproute. Resultaat: een lekker vol bord, voor minder geld.
- Gebruik opscheplepels waar je meteen de juiste hoeveelheid in kwijt kan. Kies voor een kleine lepel bij de duurste ingrediënten. Zo scheppen je gasten er minder van op. Grote(re) lepels nodigen meestal uit om meer op te scheppen.
- Controleer voortdurend je voorraad en je waste en vermijd aldus dat je producten te lang op stock blijven, snel bederven of te snel niet meer beschikbaar zijn.
- Hou je producten langer vers door ze op een correcte manier te bewaren: in de juiste verpakking en op een aangepaste temperatuur.
- Zorg voor ondiepe bakken en schalen zodat de producten minder snel verwelken of verkleuren en er langer appetijtelijk uitzien. Vervang deze kleinere bakjes vaker om producten vers te houden en verspilling te beperken.
- Werk met lang houdbare producten. Denk hierbij aan vriesverse groenten en peulvruchten, die je makkelijk kan portioneren. Ook ingrediënten conserven kan je lang bewaren en je hebt keuze uit verschillende formaten.