CRÈME VAN TOMAAT MET ASPERGES

5 liter voorgerecht

samen met

Ingrediënten:

  • 3 kg tomaat
  • 500 g uiensnippers
  • 1 kg asperges
  • 2 l kippenbouillon 
  • 1 witte voetselder in stukjes gesneden
  • Verstegen Kerriepoeder
  • Verstegen Tijm heel/gevriesdroogd
  • Verstegen Deens piramide rookzout
  • Verstegen Fruit Pepper Lemon

Bereidingswijze: lees verder hieronder

Foodcost-tips van vriesgedroogde kruiden

  1. 1 gram vriesgedroogde saladekruiden komt overeen met ca. 15 gram plukverse saladekruiden.
  2. Vriesgedroogde kruiden zijn kant-en-klaar voor gebruik en kunnen zonder wassen en snijden
  3. Behouden hun volle natuurlijke aroma, structuur en plukverse kleur.   

Bekijke alle gevriesdroogde kruiden van Verstegen.

Bereidingswijze

  • Schil de asperges en snij onderste delen in stukken.
  • Blancheer de aspergetoppen en hou apart als garnituur.
  • Stoof de ui aan, samen met het Kerriepoeder, tijm, stukken asperges, de selder en de Fruit Pepper Lemon.
  • Voeg bouillon en tomaat toe en laat 35min. sudderen.
  • Mix het geheel mooi glad.
  • Kruid af met Deens piramide rookzout.
  • Garneer met aspergetoppen en Fruit Pepper Lemon.

TIP: Garneer extra met parmezaanse kaas, dragon, gehakte tomaat

Ontdek nog meer recepten samen met  samen met Verstegen

wrap met zalm     TOURNEDOS VAN ZEETONG