Gegratineerd witloof

 100 pers.      Hoofdgerecht

In samenwerking met  In samenwerking met Maredsous

gegratineerd-witloof-Maredsous

Ingrediënten voor 100 personen:

  • 700 g Maredsous® Dubbelroom (59536)
  • 500 g Maredsous® blok Tradition (59537)
  • 12 kg witloof (29901)
  • 400 g boter (67218)
  • 400 g bloem (17898)
  • 7 L melk (23537)
  • 300 g geel van ei (114412)
  • 400 g geraspte Gruyère (54231)
  • 7 kg gekookte ham (122092)
  • zout, peper et muscaat
  •  
Allergenen: Granen, eieren en melk
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Was het witloof en stoom gaar.
  • Bereid de Mornay saus : meng de boter en bloem samen op het vuur, voeg de melk toe, het geel van ei, de Maredsous® Smeerkaas Dubbelroom en de geraspte Gruyère.
  • Snij het witloof in twee en rol in een half sneetje gekookte ham.
  • Dresseer met de Mornay saus. Rasp wat Maredsous® blok Tradition over het gerecht en bak gedurende ongeveer 20 min. in de oven op 190°C.