Veggie boerenworst met gegratineerde aardappelen

 2 pers.      Hoofdgerecht

In samenwerking met  In samenwerking met BonMush

gegratineerde-veggie-boerenworst-Bonmush

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 Veggie boerenworsten (127570)
  • 400 g Aardappelen (29910)
  • 1 Bloemkool (29407)
  • 500 ml Melk (23537)
  • 50g Geraspte kaas (114488)
  • 30g Boter (67108)
  • 30g Bloem (17898)
  • snuifje Nootmuskaat (36541)
  • 1kl Mosterd (118173)
  • Zout en zwarte peper
Allergenen: Melk, eieren, mosterd en granen
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in stukken van zo'n 3cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes. Laat de laatste 8-10 min. meekoken met de aardappelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°c, bij voorkeur op grilstand.


Bechamelsaus:

  • • Begin met een roux
    • Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat opdrogen onder voortdurend roeren. Zet het vuur niet te hoog zodat de roux niet kan aanbranden. Van zodra je koekjes begint te ruiken en je bloem met de boter bindt tot kleine korreltjes, is de roux klaar.
    • Giet al roerend met een garde de melk bij. Blijf goed roeren tot de saus begint te dikken.
    • Kruid met nootmuskaat, mosterd, zout en peper.
    • Meng er de helft van de kaas door en laat die smelten terwijl je blijft roeren.

  • Giet de aardappelen en bloemkool af en start in een ovenschaal. Overgiet met de bechamelsaus en werk af met de rest van de kaas. Schuif 10 min. in de oven voor een krokant korstje.
  • Smelt een klontje boter in de pan. Bak 3-4 min. aan alle kanten op middelhoog vuur, tot de worst door en door warm is. Verwarm de boerenworst in de oven voor 9 minuten op 180°c.
  • Serveer de aardappel en bloemkool in de kaassaus met de boerenworst.