Groene salade met linzen en broccoli

 10 personen      Hoofdgerecht

in samenwerking metLogo Bonduelle

Groene salade linzen broccoli - Bonduelle

Ingrediënten voor 10 porties:

  • 2,5 kg Broccoliroosjes Bonduelle (48556)
  • 850 g Groene linzen Service Bonduelle (124522)
  • 400 g Avocado (101229)
  • 350 g Eikenbladsla (125088)
  • 200 g Geitenkaas (121267)
  • 200 g Hazelnoot (110023)
  • 1 dl Citroensap (98463)
  • 100gr lente-ui (29891)
  • 1 bos Dille gesneden (114569)
  • 2 dl Olijfolie (66165)


Allergenen: Melk, noten, sulfieten, granen en selderij
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Laat de groene linzen 24 uur van tevoren in de koeling ontdooien.
  • Bereid de broccoliroosjes volgens bereidingswijze op de verpakking en laat terugkoelen.
  • Snijd de dille en lente ui, pers de citroenen en hak de hazelnoten in grove stukken.
  • Maak de avocado schoon en snijd in partjes (dunne schijfjes) en besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  • Was de mizuna sla en houd gekoeld.
  • Meng de broccoliroosjes, linzen en lente ui met olijfolie, dille en citroensap. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snij de geitenkaas in blokjes en hak de hazelnoten
  • Garneer met hazelnoot, geitenkaas, avocado en eikenbladsla.