Kaastaart met limoen, witte chocolade en speculoos

 8 persoon      Dessert

in samenwerking met

Vegetarische aubergine burger-Boursin


Ingrediënten voor 8 persoon:

  • 300 g  Lotus speculoos (64935)
  • 2-3 limoenen (123382)
  • 350 g witte chocolade (100217)
  • 125 g boter ongezout (67099)
  • 30 cl slagroom (40427)
  • 250 g mascarpone (54226)

Allergenen: Lactose, granen en sojabonen
Bereidingswijze: lees verder hieronder
Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Verkruimel de speculoos. Rasp de schil van de limoenen.Breek de witte chocolade in stukjes. Smelt de boter.
  • Meng de verkruimelde speculoos met de geraspte limoenschil, de gesmolten boter en het sap van 1 limoen.Druk dit mengsel goed aan in een bakvorm met losse bodem van 24 à 26 cm diameter.
  • Verwarm de slagroom in een pannetje op een matig vuur.Voeg er de witte chocolade aan toe en er roer tot een smeuïg geheel.
  • Neem een andere kom en roer er de mascarpone in los.Voeg het sap van 1 limoen toe en spatel er daarna de witte chocoladeroom onder.
  • Giet het chocoladebeslag uit in de bakvorm. Laat de kaastaart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Werk af met geraspte limoenschil en gedroogde kokos.