Lasagne bolognaise

 1 kg  Hoofdgerecht   

Ingrediënten voor 1 kg:

  • 45 g witte uien 
  • 1 g knoflook 
  • 20 ml olijfolie
  •  110 g gehakt rund 
  • 220 g tomatenstukjes 
  • 130 ml kraanwater
  •  222 g spinazie 
  • 110 g lactosevrije roomkaas (Bv. Philadelphia) 
  • 1 g witte gemalen peper 
  • 1 g keukenzout 
  • 110 g glutenvrije lasagnebladen
  •  20 g lactosevrije geraspte emmental

 


> Deze ingrediënten toevoegen aan winkelwagen

Bereidingswijze

1. Snipper de uien en pers de look. Gaar in olijfolie. Bewaar apart.

2. Bak in dezelfde pan het rundsgehakt, in niet te grotehoeveelheden, tot het mooi gekleurd is.

3. Neem de pan nu van het vuur. Voeg er de uien, look en tomatenuit blik aan toe. Voeg er water aan toe en controleer de kruiding.

4. Zorg ervoor dat je de spinazie goed uitknijpt en meng hem danmet de Philadelphia. Controleer de kruiding

.5. Gaar de lasagnevellen kort voor.

6. Doe een laag saus in een schotel. Leg hierop een laaglasagnevellen. Verdeel nu een laag spinazie over de vellen.Leg er opnieuw een laag lasagnevellen bovenop. Eindig met eentweede laag gehaktsaus en bestrooi met de geraspte Emmenthal.

7. Bak ze 30-45 minuten (afhankelijk van de dikte van de lasagne) af in de oven op 180°C.