Parfait van speculoos, blauwe bes en speculoossaus

 10 personen      Dessert

in samenwerking met

Vegetarische aubergine burger-Boursin

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 600 g witte chocolade (100217)
  • 6 soeplepels Lotus Speculoos Topping (121442)
  • 9 eiwitten (40556)
  • 600 ml room (114000)
  • 150 ml melk (23537)
  • 2 blaadjes gelatine (53435)
  • 500 g blauwe bessen (112217)
  • 500 g braambessen (29485)
  • 100 g fondantchocolade (104292)


Allergenen: Lactose, melk, eieren granen en sojabonen
Bereidingswijze: lees verder hieronder
Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Klop de eiwitten luchtig met een soeplepel suiker
  • Klop de room lobbig en smelt de witte chocolade au bain-marie
  • Week de gelatine in koud water,  warm de melk en smelt hierin de gelatine
  • Meng vervolgens onder de gesmolten chocolade en voeg er de Lotus Speculoos Topping toe
  • Meng voorzichtig achtereenvolgens het eiwit en de room eronder
  • Verdeel de parfait in flexivormen en vries in
  • Ontvorm 1 uur voor gebruik en breng de room aan de kook
  • Neem weg van het vuur en voeg de Lotus Speculoos Topping en de fondantchocolade toe
  • Meng tot een homogene massa
  • Verdeel de parfait in schijven en serveer met de braambessen en blauwe bessen. Overgiet met de Speculoos-chocolade saus