Poké Bowls Peruvian style

 10 personen      hoofdgerecht  

In samenwerking met

Poké bowl Peruvian style

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 2kg Ardo Zoete aardappelblokjes (116329)
  • 500g Ardo Geroosterde mais Mexicana (116330)
  • 250g Ardo Kruidenmix in Mexicaanse stijl (126116)
  • 200g Ardo Ovengedroogde tomaatjes (104483)
  • 200g zwarte bonen (121939)
  • 5 avocado’s (101229)
  • 500g gebraiseerd spek (120678)
  • 2 rode ajuin (29818)
  • 2 limoenen (123382)

marinade spek: 

  • 100g Ardo Barbecue-kruidenmix (125970)
  • 50ml BBQ saus (124340)
  • 50ml ketchup (114118)
  • 1el mosterd (114123)
  • 2el honing (12890)
  • ½el teriyaki (123967)


Allergenen: Gluten, melk, mosterd & soja
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en bestrijk het spek ermee. Bak in de oven op 180°C gedurende 15-20 minuten.
  • Meng de zoete aardappelblokjes met 200g Kruidenmix in Mexicaanse stijl, een flinke scheut olijfolie en wat zout. Bak deze daarna in de oven op 180°C gedurende 25 minuten en laat terug afkoelen.
  • Bak de geroosterde mais Mexicana kort op en laat terug koelen.
  • Stoom kort de zwarte bonen en laat terug afkoelen.
  • Ontdooi de ovengedroogde tomaatjes en snij de avocado's in twee.
  • Snij de rode ui en limoen in schijfjes.
  • Bak de wraps krokant in een bowl zodat ze kunnen opgevuld worden met de zoete aardappel.
  • Meng de rest van de kruidenmix in Mexicaanse stijl met een flinke scheut olijfolie.
  • Schik de ingrediënten in de wraps en besprenkel de bowl met de olijfolie in Mexicaanse stijl.