Ravioli met boschampignons en truffel 

 10 personen      Vegetarisch voorgerecht      Klassiek gerecht

Foodcost-tip: Mag het wat goedkoper?

1. Vervang de ravioli met truffel door ravioli met ricotta en spinazie (121966). Je bespaart € 0,24 per persoon*. Serveer met gerookte zalmsnippers (119975), spinazie (29856) en hollandaisesaus (35583).

2. Gebruik een bospaddenstoelenmix uit de diepvries (48865) in plaats van vers. Je bespaart zo wel € 3,40 per persoon*.

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 30 stuks ravioli met truffel (118926)
  • 3 dl truffelolie (121322)
  • verse salie (114570)
  • 1 kg boschampignonmengeling (57426)
  • 150 g crème van kastanje (120628)
  • truffel (115932)

 

Allergenen: gluten, ei, melk, sulfiet.
Bereidingswijze en voedingswaarden: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Verwarm de truffelolie met salieblaadjes tot ze krokant zijn. Laat de salieblaadjes uitlekken.
  • Laat de champignons ontdooien en recupereer het vocht. Laat dit voor de helft inkoken.
  • Meng de kastanjecrème met 3 cl truffel-salie-olie en 5 cl champignonkookvocht. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout en mix glad.
  • Stoom de champignons gaar.
  • Kook de ravioli beetgaar.
  • Presenteer de ravioli met de champignons. Werk af met enkele toefjes crème, blaadjes krokante salie en truffel-salie-olie.
  • Pimp je gerecht met verse truffel of opgelegde truffel

 

Tip 

  • Wil je toch graag vlees in dit recept? Werk extra af met gedroogde ham met truffel (124626), flinterdun gesneden

 

Voedingswaarden

  Gemiddelde voedingswaarden per 100 g     Ravioli met boschampignons en truffel   
  Energie (kJ) 824
  Energie (kcal) 198
  Vetten 14,5
waarvan verzadigde vetzuren 3,1
  Koolhydraten 11,8
waarvan suikers 1,3
  Vezels 1,5
  Eiwitten 5,2
  Zout 0,46



 

 









*De foodcost van dit recept werd berekend met de prijzen van augustus 2021. Deze prijzen zijn enkel informatief en onder voorbehoud van wijzigingen.

Ontdek ook: