Luchtige, allergenenvrije chocolademousse

 10 personen      Hoofdgerecht

In samenwerking met  Flora Professional


Ingrediënten:

  • 1 L Flora Professional Plant 31% All Purpose (121783)
  • 100 g bloemsuiker (53615)
  • 500 g vegan chocolade, vb. Callebaut callets 811 (70596)

Bereidingswijze: lees verder hieronder


Dit recept is éxtra mileuvriendelijk

Plantaardig kiezen = beter voor onze planeet

Met dit eenvoudige chocolademousse-recept bespaar je maar liefst 1589 kg CO₂ per jaar. Dat is gigantisch!
 Hoeveel precies? Stel je voor:
= 15 weken een combi oven aanzetten
= 11 weken een grote koelkast aanzetten
= 45 weken lang een industriële vaatafwas gebruiken

Kies plantaardig. Bespaar CO₂. Maak een verschil!

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade in de microgolf oven of 'au bain marie'. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Klop FloraPlant 31% licht lobbig en meng daarna met de suiker.
  3. Meng de chocolade met de room (in twee delen).
  4. Plaats minimum 6 uur in de koeling.
  5. Serveer in 'quenelle' of in glas en werk af met geraspte chocolade en wat extra opgeklopte FloraPlant 31%.

Of check de video hieronder!

Nog meer plantaardige recepten

Voor je hoofdgerecht:

Voor je dessert:

Nog meer inspiratie? 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Ook interessant voor jou