Waterzooi met Maredsous

 10 personen      Hoofdgerecht

in samenwerking met

Stoemp-Burger_Pastridor


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 200 g Maredsous® Dubbele Crème (59536)
  • 25 ml olie (66159)
  • 25 g boter (67099)
  • 10 stuks kippendij van 150 g (118382)
  • 200 g gesneden uien (103933)
  • 500 g wortelen in partjes (29890)
  • 500 g prei in stukken (29889)
  • 300 g bleekselderij in partjes (106264)
  • 20 g gehakte knoflook (125046)
  • 1 kruidentuiltje (36532)
  • 1 L kippenbouillon (74426)
  • 50 g eidooiers (40555)
  • 30 g maïszetmeel (17852)
  • 600 g gestoomde aardappelen (29802)
  • 10 g gehakte peterselie (53318)
  • Snufje zout
  • snufje peper


Allergenen: Granen, sojabonen, selderij & eieren
Bereidingswijze: lees verder hieronder
Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en boter en bak de kip lichtbruin
  • Voeg de groenten, het bouquet garni, de knoflook toe en fruit een paar minuten
  • Overgiet met de kippenbouillon en laat 30 minuten koken
  • Giet aan het einde van de kooktijd het vlees en de groenten af en vang 4 liter kookbouillon op
  • Meng de Maredsous® Dubbele Roomkaas, eidooiers en maïzena
  • Roer dit mengsel door de zeer hete bouillon om het te verdikken, breng op smaak
  • Schik de kip, groenten en aardappelen op een hete plaat
  • Voeg de saus en een beetje gehakte peterselie toe
  • Serveer onmiddellijk