Waterzooi met Parijse aardappelen en worteltjes

 10 pers.      Hoofdgerecht

In samenwerking met  In samenwerking met Ardo

waterzooi-Ardo

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 1kg wortelen oranje en geel (48818)
  • 1kg prei fijngesneden Ardo (48963)
  • 1kg Parijse aardappelen voorgekookt Ardo (122801)
  • 500g gesneden selder Ardo (50966)
  • 50g peterselie Ardo (53318)
  • 3 kippen (123939)
  • 5l gevogeltebouillon (126219)
  • 1l room (25024)
  • 5 eieren (22702)
  • boter (67108)
  • peper
  • zout
Allergenen: Selder, eieren en melk
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kip toe en kook ze gaar op een matig vuur. Schep uit de bouillon en laat even afkoelen. Ontvel de kip en verdeel in stukken.
  • Stoom de groenten en aardappelen kort.
  • Smelt de boter in een grote stoofpot. Voeg de groenten en de aardappelen toe en stoof ze aan op een middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de stukken kip toe.
  • Zeef de bouillon en schenk mee in de stoofpot. Schenk er 2/3 van de room bij en roer goed om. Laat 10 tot 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de eidooiers met de rest van de room en klop los.
  • Haal de stoofpot van het vuur en roer het eidooiermengsel onder de waterzooi. Voeg als laatste de peterselie toe.