Yoghurt pancakes met kiwi en mango

 12 personen      Desserts

in samenwerking met Logo Pur Natur

Yoghurt pancakes met kiwi en mango

Ingrediënten voor 12 personen:

  • 250 g bloem (17895)
  • 250 g yoghurt met rietsuiker (101860)
  • 125 ml melk (23259)
  • 2 eieren (114412)
  • 1 kl bakpoeder (53432)
  • 10 g suiker (53458)
  • 50 g boter (67218)
  • zout
  • maple syrup (122876)
  • fruit naar keuze (kiwi, mango,…) (126203, 29673, 99662, ...)
  • kokosschilfers (110013)
Allergenen: Granen, melk en eieren
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

    • Scheid de eieren en klop de eigelen met 10 g suiker schuimig. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
    • Meng de bloem met de boter het bakpoeder, de yoghurt en de melk. Voeg de schuimige eigelen toe en de opgeklopte eiwitten.
    • Spatel voorzichtig onder elkaar om zo weinig mogelijk luchtigheid van de eieren te verliezen.
    • Giet wat beslag met een pollepel in hete boter in een antikleefpan en bak de pancakes gedurende 2 à 3 minuten per kant op een middelmatig vuur.
    • De pancakes moeten idealiter een halve tot één centimeter dik zijn en een diameter hebben van 10 centimeter. Een uitsteekring is een ideaal hulpje om pancakes van dezelfde vorm te bekomen.
    • Schik de pancakes torenhoog op een bord. Overgiet met maplesirup of honing en werk af met kiwi, mango of fruit naar keuze.
    • Lekker met wat kokosschilfers.