Zoetzure ruby chocolademousse

 10 personen      Nagerecht      Klassiek gerecht

Foodcost-tip: Wil je tijd en geld besparen? 

1. Gebruik dan kant-en-klare chocolademousse(bavarois) (48304). Je bespaart hiermee € 0,23 per persoon

2. Of gebruik witte, artisanale chocolademousse (56168). Dit kost je € 0,48 per persoon meer dan de zelfgemaakte mousse*. Maar je wint wel tijd!

Ingrediënten voor 10 personen:

Ruby chocolademousse

  • 400 g chocoladecallets ruby (120520)
  • 4 dl room (123206)
  • 400 g eiwit (40556)

Rabarberconfijt

  • 50 stukjes rabarber (103192)
  • 100 g boter (67108)
  • 1 dl ahornsiroop (122876)

Rabarbersaus en -puree

  • 200 g rabarber (103192)
  • 2 dl rietsuikersiroop (98439)
  • 450 g rabarberconfituur (73411)

Extra garnituur

  • 10 natuurboterwafels Jules Destrooper in stukjes (114420)
  • 2 potjes Affila Cress (119768)
  • chocoladecallets ruby (120520)

Allergenen: gluten, ei, soja, melk.
Bereidingswijze en voedingswaarden: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

Ruby chocolademousse

  • Smelt de callets ‘au bain-marie’ op lichaamstemperatuur. Klop het eiwit op tot een stevig schuim. Klop de room stevig (net niet meer vloeibaar).
  • Meng de chocolade onder de room en spatel er het eiwit onder. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling.

Rabarberconfijt

  • Smelt de boter en bak de ontdooide en uitgelekte rabarberstukjes. Overgiet met de siroop en laat kort maar krachtig karamelliseren.

Rabarbersaus en -puree

  • Doe alle ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook. Haal er de mixer door en giet door een fijne zeef. Vang het vocht op en laat afkoelen. Recupereer de puree en zet in de koeling.

Extra garnituur

  • Trek een streep saus op het bord met een lepel en doe daarop wat van de rabarberpuree en 2 quenelles rubychocolademousse. Werk af met de gekonfijte rabarber, stukjes wafel, enkele callets en de Affila Cress.

 

Voedingswaarden

  Gemiddelde voedingswaarden per 100 g     Zoetzure ruby chocolademousse   
  Energie (kJ) 1059
  Energie (kcal) 253
  Vetten 12,2
waarvan verzadigde vetzuren 7,4
  Koolhydraten 31,3
waarvan suikers 28,6
  Vezels 0,5
  Eiwitten 4,2
  Zout 0,23



 

 









*De foodcost van dit recept werd berekend met de prijzen van augustus 2021. Deze prijzen zijn enkel informatief en onder voorbehoud van wijzigingen.

Ontdek ook: